Käharkapsas šiitake seentega

Praetud kähar peakapsas e. savoia kapsas koos šiitake-seentega sobib hästi kalaroogade lisandiks.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 väiksem savoia kapsas

väike karp värskeid šiitake seeni

õli

võid

soola ja musta pipart

Valmistamine

Eemalda kapsapealt inetud ja vigastatud lehed ning kapsajuurikas. Lõika kapsalehed ribadeks ning pane need veidikeseks jääkülma vette, et need krõmpsumaks muutuksid.

Eemalda šiitake-seentelt seenejalg ning lõika seenekübar pooleks. Pruunista seened kuumas õlis, maitsesta soola-pipraga. Tõsta kõrvale.

Nõruta ja kuivata kapsaribad hoolega. Sulata pannil veidi võid, lisa kapsaribad ja prae mõõdukal tulel, kuni kapsas on pehmenenud ja veidi värvi muutnud. Maitsesta soolaga.

Lisa kapsaribadele praetud šiitake-seened.

Tõsta segu kuumutatud taldrikutele ning tõsta peale nt praetud kohafileed. Kõrvale paku mõnda sobivat kastet.

Kaunista kooritud tomatikuubikutega.

Retsept on soome ajakirjast Gourmet (1/2008, Paistettua kurttukaalia ja siitakesieniä).

LISA KOMMENTAAR