Marmorkeeks

Vanamoodne saksa kook, mis juutide seas on populaarne sabati e. puhkepäeval. Väga hea ja mahlane keeks oli.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

300 g toasooja võid

250 g suhkrut

5 suurt muna

2 tl vanilliekstrakti

375 g sõelutud nisujahu

4 tl küpsetuspulbrit

näpuotsaga soola

4-6 sl piima

4 tl kakaopulbrit

Serveerimisel:

tuhksuhkrut

Valmistamine

Hõõru või suhkruga kreemjaks. Vahustamist jätkates lisa ükshaaval munad, siis lisa vanilliekstrakt, sõelutud jahu, küpsetuspulber ja sool. Sega lusikhaaval juurde piim, kuni saad pehme koostisega keeksitaina.

Vala 2/3 tainast võitatud 23 cm keeksivormi.

Sega kakaopulber ülejäänud taina hulka, vajadusel lisa lusikatäis piima. Kalla vormi ning tee noaga läbi taina mõned torked, et värvilised tainakihid kergelt seguneksid.

NB! Keeksitainas kerkib, nii et vorm ei tohiks olla üle 3/4 ulatuses täis!

Küpseta 180kraadises ahjus 50-60 minutit, kuni keeks vormi külgedelt lahti lööb. Kontrolli keeksi küpsust puutikuga.

Lase vormis 5 minutit jahtuda, siis kummuta restile jahtuma. Serveeri jahtunult, peale sõelu tuhksuhkrut.

Loe veel:

Marmorkuchen'i retsept on adapteeritud Claryssa Hymani raamatust "The Jewish Kitchen: Recipes and Stories from Around the World"

LISA KOMMENTAAR

naine
postitatud 24.12.2009 09:32

väga hea

Ariina
postitatud 05.01.2012 19:15

Väga hea, mahlane ja magus keeks. Läheb kordamisele ! :)

Kasandra
postitatud 19.08.2012 15:26

Üli hea ja lihtne kook, kuid mina kasutasin vähem võid.. kui liiga võine ei ole nii maitsev ! ;)

Eva
postitatud 24.06.2013 00:50

See on tõesti väga maitsev keeks. Sugugi mitte kuiv, nagu kartsin. Aga suhkrut paneks küll järgmine kord vähem - isegi minusugusele magusasõbrale oli see liiga magus.

Naine
postitatud 24.03.2019 18:07

Lootsin, et kook tuleb mahlasem ja n.ö märjem, kuid minu jaoks jäi kuivaks. Tegin täpselt retsepti järgi. Teiste retseptidega olen väga rahule jäänud alati .