Tai-pärane aedviljakarri, mis sobib hästi nii vegetaarseks pearoaks kui ka lisandiks röstitud liha või kala kõrvale.
1 sl päevalilleõli
3 sl kollast Tai karripastat
2 peenelt hakitud sibulat
3 suurt sidrunheina (tambi noaseljaga lamedamaks)
6 kardemonikupart
1 sl sinepiseemneid
1 kg (muskaat)kõrvitsat
2.5 dl (aedvilja)puljongit
4 dl light kookospiima
400 g purk konservitud kikerherneid
2 laimi
suur peotäis värsket münti
naan-leiba
Kuumuta õli haudepotis, lisa karripasta, sibul, sidrunhein, kardemon ja sinepiseemned ning kuumuta tasasel tulel 2-3 minutit, kuni segu on aromaatne.'
Lisa tükeldatud kõrvits, sega läbi. Lisa puljong ja kookospiim ning kuumuta keemiseni.
Lisa loputatud ja nõrutatud kikerherned ning hauta umbes 10 minutit, kuni kõrvits on pehme. (Siinkohal võib kõrvitsa jahutada ja sügavkülma panna kuni 1 kuuks). Lisa hautisele 1 laimi mahl. Teine laim lõika sektoriteks ja serveeri koos hautisega. Serveerimisel puista peale katkirebitud mündilehed.
Kõrvale sobib naan-leib (siis pole roog enam gluteenivaba!).
Retsept on briti ajakirjast BBC Good Food (oktoober 2008, Pumpkin curry with chickpeas). Pildi tegi ZOOZI.
Tõsiselt terav, natuke mage jäi, aga muidu maitses meile.
Vürtsikas kõrvitsahautis kikerhernestega
Tai-pärane aedviljakarri, mis sobib hästi nii vegetaarseks pearoaks kui ka lisandiks röstitud liha või kala kõrvale.