Vürtsikas kõrvitsahautis kikerhernestega

Tai-pärane aedviljakarri, mis sobib hästi nii vegetaarseks pearoaks kui ka lisandiks röstitud liha või kala kõrvale.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
20 + 20 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 sl päevalilleõli

3 sl kollast Tai karripastat

2 peenelt hakitud sibulat

3 suurt sidrunheina (tambi noaseljaga lamedamaks)

6 kardemonikupart

1 sl sinepiseemneid

1 kg (muskaat)kõrvitsat

2.5 dl (aedvilja)puljongit

4 dl light kookospiima

400 g purk konservitud kikerherneid

2 laimi

suur peotäis värsket münti

Serveerimiseks:

naan-leiba

Valmistamine

Kuumuta õli haudepotis, lisa karripasta, sibul, sidrunhein, kardemon ja sinepiseemned ning kuumuta tasasel tulel 2-3 minutit, kuni segu on aromaatne.'

Lisa tükeldatud kõrvits, sega läbi. Lisa puljong ja kookospiim ning kuumuta keemiseni.

Lisa loputatud ja nõrutatud kikerherned ning hauta umbes 10 minutit, kuni kõrvits on pehme.

(Siinkohal võib kõrvitsa jahutada ja sügavkülma panna kuni 1 kuuks).

Lisa hautisele 1 laimi mahl. Teine laim lõika sektoriteks ja serveeri koos hautisega. Serveerimisel puista peale katkirebitud mündilehed.

Kõrvale sobib naan-leib (siis pole roog enam gluteenivaba!).

Retsept on briti ajakirjast BBC Good Food (oktoober 2008, Pumpkin curry with chickpeas). Pildi tegi ZOOZI.

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 26.10.2009 07:09

Tõsiselt terav, natuke mage jäi, aga muidu maitses meile.