Kanakotletid kõrvitsaga

Kõrvits annab kanakotlettidele mõnusa magusa ja pähklise meki.

Kogus
kolmele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g kanahakkliha

4-5 kanamaksa

3 viilu tahket saia (eemalda koorik)

1 muna

kimp sibulapealseid

1 sl võid

õli

300 g muskaat-, pähkel- või keegelkõrvitsat

10 lehte salveid

soola ja musta pipart

paneerimiseks nisujahu

praadimiseks õli

Valmistamine

Pese kanamaks külma veega, haki tükkideks. Haki sibulapealsed peeneks. Lisa hakitud kanamaks ja sibulapealsed kanahakklihasegule, seejärel lisa lahtiklopitud muna, saiapudi, sool ja pipar.

Kuumuta pannil veidi õli ja või. Lisa peeneks hakitud kõrvits ja salveilehed. Prae, kuni kõrvits on parajalt krõmps ja pehme. Lisa kanahakklihasegule ning sõtku hakkmass läbi.

Lase tund aega külmkapis seista.

Kuumuta pannil õli. Veereta hakkassist kotletid ning kasta jahusse. Prae kotletid mõlemalt poolt kaunilt pruuniks.

Serveeri nt värske rohelise salatiga või röstitud lavašiga.

Nipid ja soovitused:

  • Algretseptis oli nõutud muskaat- või pähkelkõrvitsat. Pähkelkõrvitsat kui sellist ei ole eesti keeles olemas, ilmselt mõeldi keegelkõrvitsat (ingl. k. butternut squash). 

Anni Arro retsept väikesest Talleggi retseptivihikust "10 head retsepti: 10 eriti värsket ideed, mida kiirelt ja mugavalt kanahakklihasegust valmistada". Pildi tegi TRIINPVR.

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 07.10.2008 07:51

Väga huvitava maitsega.Tasub teha teinekordki.

hexy
postitatud 16.12.2009 22:26

väga maitsvad kotletid

Triinpvr
postitatud 31.05.2010 08:26

Värskelt praetult olid väga head. Hommikuks hakkas (minu maitse jaoks) natuke sibulamaitse üle käima.

Hexy
postitatud 01.11.2018 08:56

Mõnusa maitsega!