Pese kanamaks külma veega, haki tükkideks. Haki sibulapealsed peeneks. Lisa hakitud kanamaks ja sibulapealsed kanahakklihasegule, seejärel lisa lahtiklopitud muna, saiapudi, sool ja pipar.
Kuumuta pannil veidi õli ja või. Lisa peeneks hakitud kõrvits ja salveilehed. Prae, kuni kõrvits on parajalt krõmps ja pehme. Lisa kanahakklihasegule ning sõtku hakkmass läbi.
Lase tund aega külmkapis seista.
Kuumuta pannil õli. Veereta hakkassist kotletid ning kasta jahusse. Prae kotletid mõlemalt poolt kaunilt pruuniks.
Algretseptis oli nõutud muskaat- või pähkelkõrvitsat. Pähkelkõrvitsat kui sellist ei ole eesti keeles olemas, ilmselt mõeldi keegelkõrvitsat (ingl. k. butternut squash).
Anni Arro retsept väikesest Talleggi retseptivihikust "10 head retsepti: 10 eriti värsket ideed, mida kiirelt ja mugavalt kanahakklihasegust valmistada". Pildi tegi TRIINPVR.
Kanakotletid kõrvitsaga
Kõrvits annab kanakotlettidele mõnusa magusa ja pähklise meki.