2 sl võid
1 kg kanakintsu
soola ja musta pipart
Kaste:1 sibul
2 dl kuiva valget veini
1 tl kontsentreeritud tomatipastat
2 dl 35% rõõska koort
2 sl mahedat sinepit
soola ja musta pipart
1 sl hakitud siledalehist peterselli
2 sl hakitud murulauku
Sulata pannil või ja pruunista kanakintse mõlemalt poolt 10 minutit. Maitsesta soola ja pipraga ning tõsta kõrvale.
Kuumuta pannil paar minutit hakitud sibulat ja küüslauku. Lisa vein ja tomatipasta ning kuumuta segu, kuni see on poole võrra redutseerunud. Lisa rõõsk koor ja sinep ja petersellivarred, sega korralikult läbi.
Tõsta pruunistatud kanakintsud uuesti kastmesse, lase keema tõusta. Siis alanda kuumust ning hauta u 30 minutit, kuni kanakintsud on mõnusalt pehmed.
Noki petersellivarred välja, puista üle hakitud petersellilehtede ja murulauguga ja serveeri nt keedetud kartulitega.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Väga maitsev kanaroog! Ma hautasin neid koorekastmes ikka 40-45 minutit lisaks- siis olid ülipehmed ja suussulavad.
Kas siis seda koort annab nii kaua keeta?)
Ülihea!
Meeldis.
Väga mõnus tvistiga nö kodune söök. Järgmine kord hautan vist tõesti 10-15 min rohkemgi :) Aitäh!
Väga maitsev roog, olen seda juba mitu korda teinud. Täna kees koor mingil põhjusel kokku, milles viga võib olla?
See on üks väga maitsev kanaroog, olen seda tihti teinud ja kindlasti teen veel.
Jumalikult lihtne ja maitsev.
Hautasin kokku tund aega ja super hea tuli! :)
äna tuli isu katsetada. Veini panin ikka veits rohkem, kui retsept nõudis. Kõrvale keetsin riisi, veits lappama läks, aga hea ikkagi.
Minul nagu veini polegi võtta, aga tööhoog juba sees.Mis välja tuleb, ei teagi.
Imemaitsev kaste, et seda jooks lausa tassist :D
Sai kohe katsetatud ja imemaitsev.
Selle vahega, et kuna alkopood oli meil kinni, siis veini asemel kasutasin kuiva õunasiidrit ja hautasin madalal kuumusel poole tunni asemel 45-50 minutit. Lisandiks sobib suurepäraselt basmatiriis.
Meie pere lemmik. Kuna minul ei olnud mahedat sinepit siis selle asendasin põltsamaa kangega 2tl ja mett 1tl.
Kanakintsud koorekastmes
Prantsusepärane roog, kus kanakintsud on sinepi-veinimaitselises koorekastmes hästi pehmeks hautatud. Kõrvale paku keedetud kartuleid.