Anni Arro kalakotletid

Lisaks valgele kalale (kasuta heiki, mintaid, ahvenat või haugi) sisaldavad need kotletid ka kartulit ning spinatit

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

400 g värsket või külmutatud valget kalafileed - nt

heiki või ahvenat või mintaid või haugi

2 dl piima

400 g kartulit

4 viilu tahkemat saia (ilma koorikuta)

kimp sibulapealseid

250 g värsket spinatit

1 muna

soola ja musta pipart

külmpressitud oliiviõli

Praadimiseks:

võid või oliiviõli

Valmistamine

Keeda kalafileed piimas pehmeks.

Koori kartulid ja keeda pehmeks. Kurna ja tambi katki.

Pese spinat ja eemalda puised varreotsad. Pista lehed minutiks keevasse vette, siis jahuta kiiresti külma vee all. Nõruta ja pigista kuivemaks. Haki saadud spinatipall tükkideks (aga mitte väga peeneks).

Sega kausis kokku keedetud kartulid, nõrutatud kala, hakitud spinat, hakitud sibulapealsed, saiapudi ja muna. Lisa oliiviõli, sool ja pipar. Mulju ühtlaseks tainaks.

Vormi segust pätsid, veereta neid kergelt jahus ja prae võis või oliiviõlis mõlemalt poolt krõbedaks.

Retsept ilmus ajakirjas Kodu & Aed (aprill 2007)

LISA KOMMENTAAR

Maria
postitatud 06.03.2012 17:12

Väga väga väga head, kerged, tervislikud. Mu uus lemmik!

Mirjam
postitatud 26.06.2012 14:34

Väga maitsvad, mõnusad mahedamaitselised. Teen neid perele ka edaspidi.