Lillkapsa-porgandi püreesupp

Ilus oranž püreesupp. Sellele supile lisa soola vaid natuke, sest muskaat ja valge pipar annavad supile hõrgu maitse. Soovi korral kaunista supp värskete idandite või kitsejuustuga.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

300 g lillkapsast

400 g porgandit

oliiviõli

7 dl vett

soola

valget pipart

riivitud muskaatpähklit

Valmistamine

Lõika porgandid viiludeks ja lillkapsas tükkideks. Kuumuta porgand ja lillkapsas oliiviõliga kergelt läbi.
Lisa köögiviljadele nii palju vett, et köögiviljad oleksid kaetud (umbes 7 dl). Kuumuta keemiseni ja keeda, kuni köögiviljad on pehmed.
Püreesta saumikseriga või köögikombainis. Kuumuta supp uuesti korraks keemiseni.
Maitsesta kuum supp soola, valge pipra ja muskaadiga.
Kaunistuseks värske basiiliku- vm ürdioks ning veidi riivitud muskaati.

Retsept ilmus ajakirjas Kodu & Aed (aprill 2007). Juuresoleva foto saatis kasutaja Blondie.
LISA KOMMENTAAR

Aune
postitatud 14.09.2014 19:18

Väga lihtne valmistada, kuid väga maitsev. Lisasin pisut söömise ajal veel riivjuustu ja saiakrutoone. Soovitan

Ester
postitatud 01.01.2019 18:40

Üldjoontes väga hea idee. Lisasin köögiviljadest ka ühe sibula. Oliiviõli asendasin tavalise õli ja natukese võiga. Vedelikuna kasutasin köögiviljapuljongit. Maitsestamisel lisasin ka väga natuke punet, sulatatud merevaiku ja veidi riivitud parmesani. Hõrgutav!

Raili
postitatud 16.09.2019 12:16

Minule niiìiii tohutult maitseb see supp. Uskumatult hea supp. Alguses arvestasin miskipärast mingi ebamäärase maitsega, aga tegelikult oli üllatus. Nii meeldib ja teen seda suppi juba päris tihti.