Šokolaadiga suvikõrvitsakook

Šokolaadist ja suvikõrvitsast saab mahlase ja maitsva koogi, milles leidub ka pähkleid ja õunamoosi.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

250 g riivitud suvikõrvitsat (u 3 dl)

100 g tumedat šokolaadi

1 dl mandleid või kreeka pähkleid

2 muna

1.5 dl suhkrut

1 sl küpsetuspulbrit

2 tl kaneeli

1 tl vanillisuhkrut

2 dl nisujahu

1 dl õli

1 dl õunakeedist

Glasuur:

25 g pehmet võid

50 g maitsestamata sulatatud juustu

1.5 dl tuhksuhkrut

1 tl vanillisuhkrut

Kaunistuseks:

riivitud šokolaadi

hakitud mandleid või kreeka pähkleid

Valmistamine

Riivi suvikõrvits. Sulata šokolaad. Haki mandlid või pähklid jämedalt. Klopi munad suhkruga kohevaks vahuks. Sega kuivained (jahu, kaneel, vanillsuhkur, nisujahu) omavahel ning sõelu munavahu hulka.

Lisa tainale ettevaatlikult segades riivitud suvikõrvits, sulatatud šokolaad, õli, õunamoos ja hakitud mandlid/pähklid.

Kalla tainas võitatud koogivormi ning küpseta 175kraadises ahjus umbes 40 minutit. Lase jahtuda.

Katte jaoks sega pehme või, sulatatud juust ja tuhk- ning vanillisuhkur. Määri jahtunud koogile.

Kaunista hakitud šokolaadi ja pähklitega.

Loe veel:

Retsept on soome ajakirjast Kauneus & Terveys (Suklainen kesäkurpitsakakku) . Juuresoleva foto saatis Vandiste.

LISA KOMMENTAAR

Vandiste
postitatud 27.11.2008 22:37

Kaunistasin šokolaadi ja pähklite asemel granaatõunaseemnetega.

H.
postitatud 29.10.2009 01:40

mmmmmm..(:

T
postitatud 01.11.2013 15:51

Küpsetuspulbrit peaks vist ikka olema tl, mitte sl.