Pissaladière e. prantsuse sibula-oliivipirukas Romani moodi

Pissaladière on prantsuse pärmitainapirukas, millele annavad maitset sibul, oliivid ja anšoovised. Siin aga meie ühe tippkoka Roman Zaštšerinski mugandus.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

4 keskmise suurusega sibulat

praadimiseks oliiviõli

soola ja musta pipart

tüümiani e. aed-liivateed

10 Eesti "anšoovisefileed" või vürtsikilu

musti oliive

tavalist või pärmi-lehttainast

Valmistamine

Koori sibulad, lõika pooleks ja seejärel poolrõngasteks. Prae oliiviõlis tasasel tulel, kuni sibulad on kergelt pruunistunud. Maitsesta soola, pipra ja tüümianiga.

Rulli lehttainas õhukeseks ning aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Tõsta peale praetud sibulad, seejärel kaunista anšoovisefileede ja oliividega.

Küpseta 180-kraadises ahjus 25-30 minutit, kuni pirukas on valmis.

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

Uduvihm
postitatud 10.02.2012 12:11

Oli väga maitsev pirukas. Kadus kahe sööja vahel imekiirelt laualt. Kiire, maitsev, lihtne - lihtsalt suurepärane!

Juc
postitatud 18.06.2009 10:35

Päriselt pissaladier päris nii siiski ei käi, aga see on niiiii maitsev. Tänama peab tippkokk Romani. Tõesti väärt proovimist.