3 dl tumerohelisi prantsuse Puy või musti beluuga läätsesid
1.25 l vett
2 sl külmpressitud oliiviõli
1 suur hakitud sibul
5 dl kuubikuteks lõigatud keegelkõrvitsat või muskaatkõrvitsat
400 g konservitud purustatud tomateid
1 l vett või aedviljapuljongit
1 tl jahvatatud meresoola
suitsupaprikat või tšillipulbrit
Serveerimiseks:värsket basiilikut
riivitud parmesani
kvaliteetset oliiviõli
Kuumuta vesi suures potis keemiseni. Lisa pestud ja nõrutatud läätsed ja keeda umbes 20 minutit, kuni läätsed on pehmed.
Samal ajal kuumuta õli paksupõhjalises potis mõõdukal tulel. Lisa sibul ja hauta umbes 3-5 minutit, kuni sibul hakkab pehmenema.
Lisa 5-6 mm kuubikuteks lõigatud muskaatkõrvits, tomatid ja vesi ning keeda umbes 10 minutit, kuni kõrvits on pehme.
Kurna läätsed, sega koos soola ja suitsupaprikaga supi hulka.
Kuumuta supp uuesti tasakesi keemiseni, siis maitsesta uuesti. Serveerimisel puista peale basiilikut ja parmesani ning nirista peale oliiviõli.
Retsept on Heidi Swansoni raamatust "Super Natural Cooking". Juuresoleva foto saatis kasutaja FRIEDA.
Toekas läätsesupp
Selle supi valmistamiseks sobivad kõige paremini prantsuse tumerohelised Puy-läätsed või meie kaubandusvõrgus saadaolevad beluugaläätsed.