Toekas läätsesupp

Selle supi valmistamiseks sobivad kõige paremini prantsuse tumerohelised Puy-läätsed või meie kaubandusvõrgus saadaolevad beluugaläätsed.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

3 dl tumerohelisi prantsuse Puy või musti beluuga läätsesid

1.25 l vett

2 sl külmpressitud oliiviõli

1 suur hakitud sibul

5 dl kuubikuteks lõigatud keegelkõrvitsat või muskaatkõrvitsat

400 g konservitud purustatud tomateid

1 l vett või aedviljapuljongit

1 tl jahvatatud meresoola

suitsupaprikat või tšillipulbrit

Serveerimiseks:

värsket basiilikut

riivitud parmesani

kvaliteetset oliiviõli

Valmistamine

Kuumuta vesi suures potis keemiseni. Lisa pestud ja nõrutatud läätsed ja keeda umbes 20 minutit, kuni läätsed on pehmed.

Samal ajal kuumuta õli paksupõhjalises potis mõõdukal tulel. Lisa sibul ja hauta umbes 3-5 minutit, kuni sibul hakkab pehmenema.

Lisa 5-6 mm kuubikuteks lõigatud muskaatkõrvits, tomatid ja vesi ning keeda umbes 10 minutit, kuni kõrvits on pehme.

Kurna läätsed, sega koos soola ja suitsupaprikaga supi hulka. 

Kuumuta supp uuesti tasakesi keemiseni, siis maitsesta uuesti. Serveerimisel puista peale basiilikut ja parmesani ning nirista peale oliiviõli.

Loe veel:

Retsept on Heidi Swansoni raamatust "Super Natural Cooking". Juuresoleva foto saatis kasutaja FRIEDA.

LISA KOMMENTAAR

Frieda
postitatud 25.01.2009 17:56

Väga maitsev külma talveilma supp :) Minu soovitus on lisada tšillit nii, et ikka tunda on. 20-minutine keetmisaeg paistab läätsedele liiast olevat, piisab 15 minutist.

hexy
postitatud 16.12.2009 22:33

Maitsel polnud viga.