Sri Lanka karripulber

Kasuta Sri Lanka roogade maitsestamiseks, aga ka muidu kuivmarinaadina või pähklite või popkorni maitsestamiseks.

Kogus
veidi alla 1 dl
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

3-4 väikest punast kuivatatud tšillikauna (nt cayenne)

1 sl koriandriseemneid

1 sl vürtsköömneid

1 sl apteegitilliseemneid

2.5 cm jupp kaneelikoort

0.5 tl kardemoni seemneid

0.5 tl nelki

1 sl jahvatatud kollajuurt ehk kurkumit

Valmistamine

Rösti tšillid, vürtsköömned, apteegitilliseemned, kaneel, kardemon ja nelgid kuival pannil nõrgal tulel aromaatseks (1-2 minutit). Sega pidevalt, et vältida vürtside kõrbemist!!

Võta pann tulelt ning peenesta vürtsid uhmris või kohviveskis. Sega juurde kollajuur ning säilita õhukindlas tumedas karbis.

Loe veel:

Retsept on Heidi Swansoni raamatust "Super Natural Cooking"

LISA KOMMENTAAR