Kasuta Sri Lanka roogade maitsestamiseks, aga ka muidu kuivmarinaadina või pähklite või popkorni maitsestamiseks.
3-4 väikest punast kuivatatud tšillikauna (nt cayenne)
1 sl koriandriseemneid
1 sl vürtsköömneid
1 sl apteegitilliseemneid
2.5 cm jupp kaneelikoort
0.5 tl kardemoni seemneid
0.5 tl nelki
1 sl jahvatatud kollajuurt ehk kurkumit
Rösti tšillid, vürtsköömned, apteegitilliseemned, kaneel, kardemon ja nelgid kuival pannil nõrgal tulel aromaatseks (1-2 minutit). Sega pidevalt, et vältida vürtside kõrbemist!!
Võta pann tulelt ning peenesta vürtsid uhmris või kohviveskis. Sega juurde kollajuur ning säilita õhukindlas tumedas karbis.
Retsept on Heidi Swansoni raamatust "Super Natural Cooking"
Sri Lanka karripulber
Kasuta Sri Lanka roogade maitsestamiseks, aga ka muidu kuivmarinaadina või pähklite või popkorni maitsestamiseks.