180 g nisujahu (3 dl)
1 tl küpsetuspulbrit
4 suurt muna
170 g suhkrut (2 dl)
150 g hapukoort
200 g maitsestamata toorjuustu
400 g küpseid ploome
demerara pruuni suhkrut pealeraputamiseks
Eralda munakollased munavalgetest. Sega jahu ja küpsetuspulber.
Klopi suures kausis munakollased 1,5 dl suhkruga vahule, siis klopi juurde hapukoor ja toasoe toorjuust. Sega juurde küpsetuspulbriga segatud jahu. Vahusta munavalged kõvaks vahuks, lõpufaasis lisa 0,5 dl suhkrut. Sega munavalgevaht ettevaatlikult ülejäänud koogitaina hulka.
Määri 26 cm koogivorm võiga või vooderda küpsetuspaberiga. Kalla tainas vormi.
Poolita ploomid ja eemalda kivid. Laota ploomid koogile, lõikepind ülal. Puista peale natuke (demerara) suhkrut. Küpseta 175kraadise ahju keskosas umbes 45 minutit, kuni kook on kerkinud ja pealt kuldne.
Enne serveerimist lase koogil vähemalt veerand tundi jahtuda.
Tipp-topp kook. Lihtne ja maitsev, soovitan argipäeva (-õhtu) roaks, sest pidulisust jääb nati väheseks.
Minu kook tuli täpselt sellise välimusega nagu pildilgi! Väga maitsev on, kuigi minu arvates võiks kas ploome rohkem panna või tainast väiksema koguse teha, tahaks VEELGI enam mahlasust. Lisasin enne ploomide ladumist ka riivitud martsipanimassi, andis mõnusa maitsenüansi!
Nimetus mahlane pole ehk päris õige. Olen seda teinud kahel korral ja kook oli maitsev aga üsna kuiv. Aga selline mõnus töö juurde kaasa võtta või piknikule.
Ma ei ole vist ploomikookide fänn
Kook tuli välimuselt tõesti täpselt selline nagu pildil. Maitse üldiselt hea kuid seest jäi kook kuidagi liiga saiane. Oleks oodanud paremat tulemust.
Andsin sellele koogile uue võimaluse. Mehele maitses, minule mitte nii väga.
Sa oled väga suuremeelne, Hexy :) Ma tegin seda paar nädalat tagasi, oli täitsa tore. Ühe sööja arvates oli see aga absoluutselt parim ploomikook üldse..
Ei meeldinud mulle see kook, oli kauem ahjus kui 45 min (sest jäi seest tooreks), ploomid vajusid kõik läbi koogi põhja peale ja sealt ümbert jäi lögaseks. Ei lähe kordamisele :(
Mahlane ploomikook
Mahlane ploomikook, mille taina sees on ka toorjuustu. Kasuta tumedaid punaseid ploome - nendega jääb kook efektsem.