Vürtsikas pommuhautis tomati ja koriandriga

Kiirestivalmiv pommu- ehk baklažaaniroog, millele annavad põneva maitse vürts- ja mustköömned. See vegetaarroog sobib hästi india lauale.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

õli

1 hakitud sibul

2 pommut e. baklažaani

1 tl kollajuurt ehk kurkumit

1 tl vürtsköömneid

1 tl mustköömneid

400 g tükeldatud tomatit

värsket koriandrit

Serveerimiseks:

naan-leiba

maitsestamata jogurtit

Valmistamine

Prae sibul väheses õlis pehmeks, siis tõsta taldrikule.

Lõika pommud 1 cm viiludeks. Lisa pannile veel veidi õli ning prae pommuviilud jaokaupa mõlemalt poolt pruuniks. NB! Pommu imab endasse hulgaliselt õli, nii et ära väga palju õli korraga pannile pane. Keera pommuviile aeg-ajalt ringi ja küpseta kuivavõitu pannil 6-7 minutit, kuni viilud pruunistuvad ja pehmenevad. Praetud pommuviilud tõsta taldrikule.

Lisa pannile veel õli, lisa vürtsid ning kuumuta neid 30 sekundit.

Lisa praetud sibul ja tomatid. Kuumuta keskmisel tulel 5 minutit, kuni tomatid pehmenevad. Siis lisa praetud pommuviilud ja kuumuta veel 5-10 minutit. Maitsesta soolaga, puista peale koriandrilehed.''

Serveeri naan-leiva ja maitsestamata jogurtiga*.

Nipid ja soovitused:

  • Pommuroog ise on veganlik ja gluteenivaba. Vajadusel serveeri veganitele sobiva taimse jogurtiga ja mõne gluteenivaba leivaga. 

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR