2 sl oliiviõli
3 kartulit
1 väiksem apteegitill e. fenkol soovi korral
2-3 sl kontsentreeritud tomatipastat
1.5 l kalapuljongit
500 g forelli- või lõhefileed
peotäis musti oliive
2-3 tera musta pipart
paar tüümianioksa
maitse järgi soola
Kasuta kodust kalapuljongit või valmista puljong kontsentraadist või kuubikutest.
Koori ja tükelda porgandid ja kartulid. Kui kasutad fenkolit, siis eemalda sellelt puine osa ja lõika fenkol õhukesteks viiludeks. Kuumuta poti põhjas oliiviõli, lisa köögiviljad, maitsesta kergelt soolaga ja kuumuta segades paar minutit. Lisa tomatipasta, sega läbi.
Siis lisa kuum puljong koos loorberilehe ja piprateradega, keeda 15 minutit, kuni kartul jt köögiviljad on pehmed.
Lisa tükeldatud kalafilee ja keeda tasasel tulel veel 5 minutit. Maitsesta supp vajadusel soola-pipraga.
Eemalda oliividelt kivid, lisa supile. Lisa tüümianilehekesed ja serveeri.
Pildi tegi Ilse.
Ei olnud viga.
Väga maitsev !
Sai väga maitsev! </br> Mul fenkolit käepärast ei olnud aga keetsin koduse kalapuljongi retsepti järgi puljongi ja see oli juba väga maitsev. Suppi keetsin kuni kartul ja porgand oli pehme, võibolla läks natuke kauem kui siin märgitud. Kasutasin Kalamata oliive. Mulle väga maitses!</br> Kui puljongi keetmiseks kasutatud kala supikogus on natuke liha ka, siis kõlbab see täitsa ära kasutada ja siis ma lisaksin selle kuumale supile päris viimasena.</br>
Lisasin supile veel kalmaarirõngaid, krevette ja sinimerekarpe ning asendasin fenkoli selleriga, sai ka väga nämma nii, et lisaks täiskasvanutele sõid ja kiitsid ka 3- ja 13-aastane :) </br> Tänud inspiratsiooni eest! </br>
Kõige parem kalasupp üldse. Fenkoli olen välja jätnud, kuna pereliikmed selle maitset ei armasta.
Maitsev supp! Fenkolit ei lisanud.
Prantsuse kalasupp
Lihtne prantsuse kalasupp punase kala, tomatite ja oliividega.