Kabatšokipannkoogid

Suvikõrvitsast või kabatšokist pannkoogid on kõige maitsvamad kohe peale praadimist.
Serveeri hapukoore või mõne külma kastmega.

Kogus
u 20-25 tk
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

500 g kabatšokki või suvikõrvitsat

1 suur sibul

3 sl nisujahu

4 muna

soola

praadimiseks õli

Valmistamine

Kui kabatšokk/suvikõrvits on suurem, siis lõika see esmalt pikuti pooleks ja uurista välja seemnetega osa. Riivi kabatšokk/suvikõrvits jämeda riiviga, pane sõelale ja puista peale u 0,5 tl peenikest soola. Lase veerand tundi tõmmata, siis pigista kuivemaks. 

Pane riivitud suvikõrvits kaussi, lisa hakitud sibul. Lisa jahu ja lahtiklopitud munad ning sega ühtlaseks tainaks. Maitsesta soolaga.

Prae õlis mõlemalt poolt tasasel tulel väikesed kuldsed pannkoogid.

LISA KOMMENTAAR

Monza
postitatud 26.09.2008 17:19

Tegin suvikõrvitsaga.Head. Ma soovitan käsitsi isegi kõrvitsast peened ribad lõigata,kombain liiga ära lõhub ja vedelikku palju välja tuleb ning koogid nii liiga õhuksed tulevad.

Kätrin
postitatud 21.08.2010 21:23

Mõnusad mahedad kotletid. Nõrutasin pärast riivimist suvikõrvitsat natuke, nii läheb tainasse vähem vedelikku ja kotletid saavad krõbedamad. Hea lihtne argiõhtu roog.

Hexy
postitatud 15.09.2012 14:53

tegin ka, mu lemmikud ei olnud