Oblikapesto

Oblikapesto sobib hästi röstitud saiaviiludele, makaronide või gnocchi-klimpide juurde, grillitud linnuliha või kala kõrvale.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

korralik peotäis hapuoblikaid (u 100 g)

väike punt peterselli

väike punt basiilikut

1-2 küüslauguküünt

2-3 piiniaseemneid või pähkleid või mandleid

5 sl oliiviõli

50 g Parmesani või muud kõvemat juustu

Valmistamine

Rösti esmalt piiniaseemned või mandlid või pähklid kuival pannil aromaatseks ja kergelt kuldseks.

Eemalda oblikatelt varrerootsud ning basiilikult-petersellilt varred. Pane köögikombaini. Lisa kooritud küüslauguküüs ja näputäis soola. Peenesta, siis lisa õli ja töötle ühtlaseks pastaks.

Sega juurde riivjuust.

NIPP! Pane pesto väikesesse purki ja kalla peale õhuke kiht õli. Nii säilib pesto külmkapis kuni nädala.

Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR