Vaarika-jäätisetort

Vaarikamaitselise jäätisetordi võib eelmisel õhtul valmis teha ning sügavkülmutada. Võta tort välja tund enne serveerimist, siis on seda lihtsam lahti lõigata ja serveerida.

Kogus
kümnele
Valmistusviis
Sügavkülmutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Küpsisepõhi:

200 g kakaoga küpsiseid

1 sl suhkrut

75 g sulatatud võid

Vaarikatäidis:

600 g värskeid või külmutatud vaarikaid

1.5 dl suhkrut

4 munakollast

1 dl piima

75 g suhkrut

0.5 sidruni mahl

1 tl vanillisuhkrut

6 dl 35% rõõska koort

Kaunistamiseks:

šokolaadi

Valmistamine

Valmista esmalt tordipõhi. Sega purustatud küpsised, suhkur ja sulatatud või omavahel. Suru 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi ja küpseta 200kraadises ahjus 10 minutit. Lase jahtuda, vormist ära välja võta.

Kui kasutad külmutatud vaarikaid, siis sulata need, suru läbi sõela ja maitsesta suhkruga.

Vahusta kuumaveevannis munakollased, piim ja suhkur. Klopi niikaua, kuni segu pakseneb. Jahuta ja maitsesta vanillsuhkru ja sidrunimahlaga. Sega juurde vahustatud rõõsk koor.

Jäta 4 sl vaarikapüreed kaunistamiseks, ülejäänud sega kreemi hulka.

Kalla vaarika-vanillikreemimass vormi küpsisepõhja peale, silu pealt ühtlaseks. Kaunista pealt vaarikapüreega (nt kokteiltiku abil sigrimigri-mustrit tehes).

Pane tort vähemalt 10 tunniks sügavkülma.

Tõsta tort tund aega enne serveerimist välja. Kasta vorm korraks kuuma vette, eemalda vormi serv ja libista tort ettevaatlikult serveerimisalusele.

Kaunista riivitud šokolaadi või šokolaaditorukestega.

Loe veel:

Retsept on mugandatud 100 rooga sarja Tordiraamatust. Foto tegi TRIINP.

 

LISA KOMMENTAAR

k
postitatud 16.06.2010 23:14

väga hea tuli :) ainult natuke magusam oleks võinud olla, järgmine kord lisan veidi rohkem suhkrut :)

kiire küsimus
postitatud 27.04.2014 17:13

kas ma võin biskviit põhja ka kasutada?

Pille
postitatud 27.04.2014 20:38

Ega keegi keelata ei saa, aga pead siis ise vaatama, et see põhjakiht liiga paks ei jää!