200 g kakaoga küpsiseid
1 sl suhkrut
75 g sulatatud võid
Vaarikatäidis:600 g värskeid või külmutatud vaarikaid
1.5 dl suhkrut
1 dl piima
75 g suhkrut
0.5 sidruni mahl
1 tl vanillisuhkrut
6 dl 35% rõõska koort
Kaunistamiseks:Valmista esmalt tordipõhi. Sega purustatud küpsised, suhkur ja sulatatud või omavahel. Suru 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi ja küpseta 200kraadises ahjus 10 minutit. Lase jahtuda, vormist ära välja võta.
Kui kasutad külmutatud vaarikaid, siis sulata need, suru läbi sõela ja maitsesta suhkruga.
Vahusta kuumaveevannis munakollased, piim ja suhkur. Klopi niikaua, kuni segu pakseneb. Jahuta ja maitsesta vanillsuhkru ja sidrunimahlaga. Sega juurde vahustatud rõõsk koor.
Jäta 4 sl vaarikapüreed kaunistamiseks, ülejäänud sega kreemi hulka.
Kalla vaarika-vanillikreemimass vormi küpsisepõhja peale, silu pealt ühtlaseks. Kaunista pealt vaarikapüreega (nt kokteiltiku abil sigrimigri-mustrit tehes).
Pane tort vähemalt 10 tunniks sügavkülma.
Tõsta tort tund aega enne serveerimist välja. Kasta vorm korraks kuuma vette, eemalda vormi serv ja libista tort ettevaatlikult serveerimisalusele.
Kaunista riivitud šokolaadi või šokolaaditorukestega.
Retsept on mugandatud 100 rooga sarja Tordiraamatust. Foto tegi TRIINP.
Vaarika-jäätisetort
Vaarikamaitselise jäätisetordi võib eelmisel õhtul valmis teha ning sügavkülmutada. Võta tort välja tund enne serveerimist, siis on seda lihtsam lahti lõigata ja serveerida.