Tarator ehk bulgaaria külm jogurtisupp kurgi ja pähklitega

Tarator on Bulgaariast pärit külmsupp, mis valmistatakse jogurti, kurgi ja kreeka pähklitega ning maitsestatakse tilliga.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2 pikka kurki (u 500 g kokku)

500 g bulgaaria jogurtit või lambapiimajogurtit

4 küüslauguküünt

3-4 sl hakitud kreeka pähkleid

0.5 tl soola

2 sl päevalilleõli või kreekapähkliõli

1.2 dl vastavalt vajadusele külma (gaseeritud) vett

punt värsket tilli

Serveerimiseks:

hakitud kreeka pähkleid

külmpressitud oliiviõli

värsket tilli

Valmistamine

Pese kurk, siis lõika väikesteks kuubikuteks. Pane kaussi. 

Tambi küüslauk ja sool suures uhmris püreeks. Lisa kreeka pähklid ja tambi, kuni saad ühtlase pasta. Lisa vähehaaval päevalilleõli. (Seda võid ka köögikombainis teha).

Tõsta segu suurde kaussi ning sega juurde jogurt ja hakitud kurk. Lisa külm (mineraal)vesi, maitsesta soolaga.

Jaota supp kaussidesse. Kaunista hakitud kreeka pähklite ja tilliga, peale nirista veidi oliiviõli.

Loe veel:

Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR