Sõstramoos apelsiniga

Brittide Cumberland-kastmest inspireeritud marjamoos, kus tavapärasele punase ja mustsõstramoosile annab maitset apelsin.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

600 g punaseid sõstraid

400 g musti sõstraid

1 tk apelsini

1 dl vett

1 kg moosisuhkrut

Valmistamine

Koori apelsinikooor köögiviljakoorijaga ning lõika koor peenikesteks ribadeks. Eemalda apelsini viljaliha ning lõika samuti väikesteks tükkideks. 

Sega sõstrad, apelsin ja vesi potis ning kuumuta keemiseni. Kuumuta tasasel tulel kaane all 10 minutit. Nüüd lisa moosisuhkur ning keeda veel 2 minutit. Tõsta pott tulelt ning koori pinnale kerkinud vaht.

Kalla steriliseeritud purkidesse ja sulge kohe.

Retsept on rootsi ajakirjast Laga Lätt (7/2008), pildi tegi KÖÖGIKATAKE.

LISA KOMMENTAAR

Hexy
postitatud 01.02.2011 13:42

Päris hea

Köögikatake
postitatud 20.08.2011 15:52

Mõnusalt omapärane

moosinägu
postitatud 09.08.2012 20:11

tegin ka seda moosi, nii hää