Kanamaks šerriga Andaluusia moodi

Higados de pollo al vino de jerez on populaarne roog Andaluusia tapas-baarides. Kui soovid seda põhiroana süüa, siis jätkub kahele :)

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

400 g kanamaksa

2 sl oliiviõli

1 küüslauguküüs

125 ml ehk väike klaasitäis kuiva šerrit (fino/manzanilla)

1 kuhjaga sl hakitud värsket peterselli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Puhasta kanamaks ja lõika väiksemateks tükkideks.

Kuumuta õli suurel pannil tasasel tulel. Lisa esmalt küüslauk, siis tükeldatud kanamaks. Maitsesta vähese soola ja rohke pipraga. Siis tõsta kuumust ning prae pidevalt segades 3-4 minutit, kuni kanamaks on pealt küpsenud, aga seest veel õrnalt roosakas ja pehme.

Lisa šerri ja keeda 1-2 minutit, kuni alkohol on aurustunud. Sega juurde petersell ja serveeri.

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 20.05.2009 09:40

Väga maitsev!

Pille
postitatud 02.03.2025 11:57

Hõbekulp 2/2023