Kartulisõrnikud röstitud köömnetega

Kodused kartulisõrnikud maitsevad hästi nii kuumalt kui külmalt, eriti mõnusad hapukoorega!

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g kartuleid

250 g lahjemat kohupiima

2 sl pehmet võid

2-3 sl nisujahu + veel veidi paneerimiseks

1 tl köömneid

2 muna

0,5 tl soola

Valmistamine

Koori kartulid, keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks. Nõruta hoolega, lase veidi pliidi järelkuumuses taheneda, siis tambi pudrunuia või kahvliga puruks.

Rösti köömned kuival kuumal pannil aromaatseks, lisa kartulitele.

Lisa kaussi kohupiim ja pehme või, sega läbi. Lisa jahu, munad ja sool, sega ühtlaseks.

Kuumuta pannil õli keskmisel kuumusel.

Võta kuhjaga supilusikatäis tainast, kasta kergelt jahusse ja vormi sõrnikuks. Tõsta pannile ja prae mõlemalt poolt kuldpruuniks.

Serveeri hapukoorega.

Loe veel:

Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR