5 väiksemat keedetud peeti
3 dl maitsestamata jogurtit
2 sl sidrunimahla
2 sl külmpressitud oliiviõli
soola ja musta pipart
0.5 tl jahvatatud vürtsköömneid
0.5 tl jahvatatud koriandriseemneid
0.5 tl paprikapulbrit
0.5 tl kaneeli
Serveerimiseks:pita leiba või muud lapikleiba
Püreesta keedetud ja kooritud peedid köögikombainis koos jogurti, purustatud küüslaugu, sidrunimahla ja oliiviõliga.
Maitsesta soola ja vürtsidega.
Serveeri mõne lapikleivaga (nt pita).
Retsept on briti ajakirjast Tesco Recipe Magazine (September 2002), pildi tegi SEAKASS.
Egiptuse peedipüree
Egiptuse peedipüree sobib hästi dipikastmeks. Keedetud peetidest tehtud püree on maitsestatud mitmesuguste eksootiliste vürtsidega.