Egiptuse peedipüree

Egiptuse peedipüree sobib hästi dipikastmeks. Keedetud peetidest tehtud püree on maitsestatud mitmesuguste eksootiliste vürtsidega.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
10 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

5 väiksemat keedetud peeti

3 dl maitsestamata jogurtit

2 küüslauguküünt

2 sl sidrunimahla

2 sl külmpressitud oliiviõli

soola ja musta pipart

0.5 tl jahvatatud vürtsköömneid

0.5 tl jahvatatud koriandriseemneid

0.5 tl paprikapulbrit

0.5 tl kaneeli

Serveerimiseks:

pita leiba või muud lapikleiba

Valmistamine

Püreesta keedetud ja kooritud peedid köögikombainis koos jogurti, purustatud küüslaugu, sidrunimahla ja oliiviõliga.

Maitsesta soola ja vürtsidega.

Serveeri mõne lapikleivaga (nt pita).

Retsept on briti ajakirjast Tesco Recipe Magazine (September 2002), pildi tegi SEAKASS.

LISA KOMMENTAAR

Seakass
postitatud 01.04.2011 12:16

Oli päris hea.