Lahusta pärm käesoojas vees. Lisa suhkur ja sool. Lisa niipalju jahu, kui segusse mahub, ent tainas ei tohi liiga kõva olla.
Sõtku hoolega läbi, kuni saad sileda ja läikiva taina. Kata tainakauss köögirätikuga ning lase tund aega kerkida.
Pane ahi 250 C peale kuumenema, tõsta küpsetusplaat samuti ahju.
Jaota tainas 10 palliks ja rulli need 5 mm paksuseks ja 12 cm läbimõõduga veidi ovaalseteks pätsideks. Puista kergelt jahuga üle, kata puhta rätikuga ning lase veel 15 minutit kerkida.
Tõsta pooled tainatükid kuumale ahjuplaadile. Küpseta kuumas 250-kraadises ahjus umbes 7 minutit. Pita-saiad peavad jääma heledad, aga siiski läbi küpsema.
Tõsta valmis pitad leivakorvi, kata jahtumise ajaks rätikuga (siis ei muutu pita-leivad kõvaks).
Küpseta ülejäänud tainatükid samal moel.
Tee valmis pitadele sisselõige ja täida vastavalt oma soovile erinevate salatite, falafeli, hummuse, hapukoore vms. Siin veel valik retsepte, kus vaja pita-leibu.
Natuke pelgasin teha,et kas ikka õnnestuvad,st kas jäävad seest tüjaks.Õnnestusid!Väga maitsvad ka.Laps toppis sinna lihtsalt vorsti ja juustu ning kiitis taevani:D
Endale meeldib pitasid ka vürtsikate suppide kõrvale süüa ja neid siis aeg-ajalt ka supi sisse kasta.
Tühja kah, mõtlesin. Et kui ei õnnestu, siis ei õnnestu, see pakike kuivpärmi ja sorts jahu mul küll tükki küljest ei võta. Aga õnnestusid, murjanid, ja kuidas veel! Tuleb tunnistada, et need esimese korraga õnnestunud pitad vaimustasid mind sügavalt.
Peale esimest katsetust on need lemmik leivad kogu mehe töö seltskonna seas. Teen neid kaasa talle tööle pea kõigega, mida külmikus leidub. Ka eelmise päeva kartulipuder paari singi viiluga sobib hästi vahele.
Väga mõnusad saiad. Õnnestusid väga hästi!
Nii head!!!
Kvaliteetsed pitad nüüd saadaval ka Prismas
Väga kerge teha ja head! Kohe ahjust välja, kui jume peal!!! Soovitan! :)
Pita saiad
Lähis-Idas ja Araabiamaades populaarne lapik nisuleib, mis küpseb seest õõnsaks. Tekkinud "taskusse" pannakse erinevaid täidiseid.