Maasika-mandlimoos

Maasikakeedisele annavad lisatekstuuri mandlilaastud ning lisamaitset brändi.

Kogus
1 liiter
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1 kg küpseid maasikaid

1 dl vett

500 g moosisuhkrut

100 g mandlilaaste

3 sl konjakit

Valmistamine

Pane potti vesi ja maasikad ning kuumuta tasasel tulel keemiseni. Lisa moosisuhkur ning keeda aeg-ajalt segades 10 minutit.

Lisa mandlilaastud ning keeda veel 5 minutit.

Tõsta pott tulelt, sega juurde konjak.

Lase moosil veidi jahtuda, siis pane steriliseeritud purkidesse ja kaaneta õhukindlalt.

Loe veel:

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Dee
postitatud 12.07.2008 13:38

Mõnus moos. Ma panen brändit sutsu rohkem, aga see maitse asi rohkem.

zoozi
postitatud 15.07.2010 23:37

Panin ka konjakit sortsu rohkem.On ikka hää moos küll:)

Pille
postitatud 13.07.2017 21:35

Zoozi saadetud foto:

Hexy
postitatud 09.01.2011 14:34

Maitsta ei saanud, sest kõik purgid läksid käärima keldris.

Kaare
postitatud 13.07.2017 20:33

Täitsa mõnus.