Ahjuliha köögiviljadega

Praktiline lõuna- või õhturoog, kus saad korraga valmistada nii liha, köögiviljad kui kastme. Lisaks küpsetuskotile võid seda valmistada ka kaanega ahjuvormis või fooliumiga kaetult

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Valmistamine

Lõika liha tükkideks, maitsesta soola ja pipraga. Pane koos kooritud ja poolitatud porgandite-kartulitega ahjuplaadile asetatud küpsetuskotti. Lisa sektoriteks lõigatud sibulad ja purustatud küüslauk. Kalla juurde veidi vett ja tilk õli, sule kotisuu ning tee kääridega koti pealispinnale väike auruava.

Küpseta 175kraadises ahjus 1 tund ja 20 minutit.

Lõika koti pealmine osa ära, kalla roog koorega üle ja raputa peale basiilikut. Pane lahtiselt veel 10 minutiks ahju. (Kui liha on väga rasvane, siis ei pea seda koorega üle valama).

Retsept on raamatust "Eesti köök/Estonian cooking" (2003). Pildi tegi Martiina.

LISA KOMMENTAAR

Dee
postitatud 01.09.2009 22:15

Kuna ma liha ei oska hästi teha, siis proovin valida alati võimalikult lihtsad retseptid, et maitseainete või küpsetusajaga mööda ei paneks. See retsept annab tulemuseks mahlase liha, mõnusalt maitsekad aedviljad ja hea kastme. Tegin liha ühes tükis ja määrisin eelnevalt SM liha üldmaitsega kokku. Tulemuseks sain hästi õnnestunud ahjuprae, mida sõime Ellinori peedisalatiga (retsept Nami-Namist). :)

Liina
postitatud 05.04.2010 20:39

Väga maitsev ja lihtne lõunasöök.

Liina
postitatud 11.09.2015 16:14

Pilt ka:

mesisuu
postitatud 24.04.2010 23:48

Hea ja maitsev kombinatsioon. Proovisin Eesti maheveiselihaga (täpsemalt pähkeltükiga). Kuna küpsetuskott (25x38 cm) osutus sellele kogusele liiga väikeseks, siis läks käiku suurem kaanega ahjupott. Liha lõikasin tükkideks ja määrisin küüslaugusoolaga, sest küüslauku sel hetkel võtta polnud. Tagantjärele tundub, et liha oleks võinud eelnevalt kergelt üle praadida - läks pehmeks küll, kuid ehk oleks nii veel muredama saanud. Omaloominguna lisasin värske pastinaagi tükke ja nii valget kui punast sibulat sektoritena. Surusin kõik kergelt ahjupoti põhja. Vett panin nii palju, et veidi oli tükkide vahelt näha. Tegelikult oleks võinud panna ka rohkem, või lisada vahepeal, sest küpsemise lõpuks oli vedelik kadunud. Õli sortsutasin kõige peale üsna vaba käega. Poole küpsemisaja peal võtsin korraks välja ja keerasin põhjas olnud lihatükid ülespoole ning köögiviljad allapoole, et ka need saaksid maitsestatud vedelikus küpseda. Kui koort lõpus ei lisa, saab eriti ehedad maitsed.

Hexy
postitatud 21.11.2013 11:36

Täitsa maitsev.

Martiina
postitatud 11.09.2015 14:07

Mõnus. Lisasin pastinaaki ka.