Nõgeselisandiga köögiviljakotletid.
1/3 osa nõgeselehti
2/3 osa keedetud kartulit
hakitud sibulat
toorest muna
soola ja musta pipart
praadimiseks õli
Kalla nõgeselehed üle keeva veega ning lase 1 minut seista (siis nõgesed enam ei kõrveta). Kalla vesi pealt ära, suru nõgesed kuivaks ja haki.
Koori kartulid, vajuta kahvliga puruks. Lisa hakitud sibul ja nõgesed.
Klopi juurde muna, et kotletitainas koos püsiks, maitsesta soola ja pipraga.
Vormi segust kotletid ja prae kuumas õlis mõlemalt poolt kuldseks.
Retsept on ajalehest Eesti Ekspress (12.5.2005). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Hea!
Zoozi tehtud pilt ka:
Täitsa head ampsud.
Nõgese-kartulikotletid
Nõgeselisandiga köögiviljakotletid.