Veiseliha-kartulipuder

Veiseliha-kartulipuder meenutab veidi me vana head mulgiputru - ainult et see ei sisalda kruupe ja sealiha asemel on kasutatud veiseliha. Lihtne ja toitev roog, mis tasakesi tulel haudub.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

600-700 g veiseliha

1 kg jahusemat sorti kartulit

2 suurt sibulat

6-8 tera musta pipart

2 loorberilehte

7.5 dl vett

1 tl meresoola

1 sl oliiviõli

Valmistamine

Lõika liha, sibul ja kartul suurteks kuubikuteks (umbes 40 grammisteks).

Pane kartul, sibul ja liha suurde potti. Kalla peale niipalju vett, et komponendid oleksid napilt veega kaetud. Lisa potti pipraterad ja loorberilehed,

Kuumuta keemiseni, koori pinnale tekkinud vaht. Alanda kuumust, kata pott kaanega ja hauta tasasel tulel umbes 1,5 tundi, kuni liha on mure ja kartulid on puruks keenud. Vajadusel tambi kartulid pudrunuia või puulusikaga katki, samuti suru lihatükid väiksemateks.

Eemalda loorberilehed. Maitsesta roog soola ja oliiviõliga. Serveerimisel puista peale hakitud peterselli.

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare.
 

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 23.03.2017 18:03

Mina kasutasin lihaveise tagatükki ja Laura kartuleid. Väga mõnus, teen kindlasti veel!

Pille
postitatud 05.04.2017 18:22

Pilt ka (küll juba aastast 2009):

Kaare
postitatud 05.04.2017 20:47

Perele väga maitses, kõik kiitsid :)