600-700 g veiseliha
1 kg jahusemat sorti kartulit
2 suurt sibulat
6-8 tera musta pipart
7.5 dl vett
1 tl meresoola
1 sl oliiviõli
Lõika liha, sibul ja kartul suurteks kuubikuteks (umbes 40 grammisteks).
Pane kartul, sibul ja liha suurde potti. Kalla peale niipalju vett, et komponendid oleksid napilt veega kaetud. Lisa potti pipraterad ja loorberilehed,
Kuumuta keemiseni, koori pinnale tekkinud vaht. Alanda kuumust, kata pott kaanega ja hauta tasasel tulel umbes 1,5 tundi, kuni liha on mure ja kartulid on puruks keenud. Vajadusel tambi kartulid pudrunuia või puulusikaga katki, samuti suru lihatükid väiksemateks.
Eemalda loorberilehed. Maitsesta roog soola ja oliiviõliga. Serveerimisel puista peale hakitud peterselli.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare.
Veiseliha-kartulipuder
Veiseliha-kartulipuder meenutab veidi me vana head mulgiputru - ainult et see ei sisalda kruupe ja sealiha asemel on kasutatud veiseliha. Lihtne ja toitev roog, mis tasakesi tulel haudub.