Hõõru kohupiim läbi sõela ja pane laia poti sisse. Lisa suhkruga vahustatud munad, pehme või ja muud ained. Kuumuta 60 kraadi juures pidevalt segades umbes 5 minutit.
Vooderda pashavorm seest niiske kahekordse marliga ja vala kohupiimasegu vormi sisse.
Kata pasha ka pealt marliga ja soovi korral aseta midagi vajutuseks (nii saad tihkema pasha). Pane taldrik alla ja jäta järgmise päevani külma.
Serveerimiseks löö pasha vormist välja ja kaunista.
Väga hea retsept. Kohupiima saab vajadusel ricottaga asendada (näiteks need kokad, kes Eestis ei ela), aga siis u 1,5 sidruni mahl tuleks lisaks panna.
Suhkru kogus oleks normaalne 1,5dl. Olen varem teinud 2dl nagu retseptis, aga alati jäänud pisumagus. Seekord oli kohe mahedam...
Ja meie peres läheb igasse magustoitu näpuotsaga soola ka.
Kuumutatud pasha hapukoorega
Kristjani traditsiooniline pasha-retsept.