Kuumutatud pasha hapukoorega

Kristjani traditsiooniline pasha-retsept.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
30 minutit + tahenemine
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

500 g kohupiima

2 muna

125-170 g suhkrut (1,5-2 dl)

50 g võid

1 dl hapukoort

2 tl vanillisuhkrut

50 g sukaadi või rosinaid

3-4 sl hakitud sarapuupähkleid või mandleid

Valmistamine

Hõõru kohupiim läbi sõela ja pane laia poti sisse. Lisa suhkruga vahustatud munad, pehme või ja muud ained. Kuumuta 60 kraadi juures pidevalt segades umbes 5 minutit.

Vooderda pashavorm seest niiske kahekordse marliga ja vala kohupiimasegu vormi sisse.

Kata pasha ka pealt marliga ja soovi korral aseta midagi vajutuseks (nii saad tihkema pasha). Pane taldrik alla ja jäta järgmise päevani külma.

Serveerimiseks löö pasha vormist välja ja kaunista.

LISA KOMMENTAAR

Alberta
postitatud 03.04.2010 15:56

Väga hea retsept. Kohupiima saab vajadusel ricottaga asendada (näiteks need kokad, kes Eestis ei ela), aga siis u 1,5 sidruni mahl tuleks lisaks panna. Suhkru kogus oleks normaalne 1,5dl. Olen varem teinud 2dl nagu retseptis, aga alati jäänud pisumagus. Seekord oli kohe mahedam... Ja meie peres läheb igasse magustoitu näpuotsaga soola ka.

Hexy
postitatud 02.06.2011 11:52

Hea oli ja sai liiga kiiresti otsa

Kägu
postitatud 03.04.2012 21:19

Oli küll maitsev, aga jään edaspidi siiski kuumutamata variantide juurde.