Puhas klassika: VÄRSKE KURGI SALAT

Maailma lihtsaim - ja kindlasti üks maitsvamaid - värskekurgisalateid.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 pikk või 2-3 väikest kurki

150 g paksemat hapukoort (nt Saare smetana)

natuke riivitud sidrunikoort ja sörts mahla

hakitud värsket tilli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kui kasutad pikka kurki, siis lõika see õhukesteks viiludeks. Pane viilud suure sõela sisse, puista peale soola ja sega läbi. Lase umbes 30 minutit kausi kohal nõrguda - see tõmbab liigse vedeliku kurgist välja ja salat ei muutu vesiseks.

Kastme jaoks sega hapukoor, hakitud till, riivitud sidrunikoor ja veidi sidrunimahla. Maitsesta pipraga. 

Kurna kurgiviilud hoolega, sega kastmega ja serveeri.

Nipid ja soovitused:

  • Kui kasutad väikeseid avamaakurke, siis need võid kohe viiludeks lõigata ja salatikastmega segada. 
  • Kui kurgid on kõva või kibeda koorega (viimast juhtub tänapäeval siiski harva), siis koori need esmalt. 
  • Lahjema salati jaoks kasuta vähema rasvasisaldusega hapukoort, paksu keefirit või isegi jogurtit.
  • Poolas ja Ukrainas on see salat samuti populaarne ja tuntud "mizeria" nime all.

Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Koogi Kata
postitatud 10.06.2010 02:34

Tõeliselt lihtne ja maitsev. Hapukoore asemel kasutasin maitsestamata jogurtit. Lisasin salatile mitu supilusikatäit õunamahla. Selle maitse oli vaevu tajutav.

Hexy
postitatud 04.07.2013 14:18

Maitsev salat

Pille
postitatud 02.07.2024 09:14

Tulime just perega reisilt ja esimesel õhtul palusid lapsed seda salatit teha :)