Seakõrvad hapukapsastega

Silvia Kalviku järgi sõid vanad eestlased seda rooga tõnisepäeval ehk taliharjapäeval (17. jaanuaril).

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

400-600 g seakõrvu

vett

soola

maitseaineid

1 kg hapukapsast

5-6 sl rasva

Valmistamine

Puhasta seakõrvad ja soola kergelt. Pane tervelt keema, nii et need on veega kaetud. Lisa maitseained ja keeda pehmeks.

Teises nõus keeda hapukapsad (umbes 1,5 tundi).

Tükelda seakõrvad ning anna lauale kuumalt koos hapukapsastega.

Retsept on Silvia Kalviku raamatust "Pühade- ja tavanditoidud". Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Hexy
postitatud 05.11.2008 20:42

väga hea oli. ma küll ostsin kapsad poest, nii sai kiiremini. mõnus oli roa juures see, et kõrvad krõmpsusid mõnusalt hamba all :) ja kapsas andis mõnusa maitse.