400 g külmutatud saidafileed või muud valget kala
200 g porrut
1 sl õli
2 sl kontsentreeritud tomatipastat
0.5 tl soola
musta pipart
3 sl margariini
3 sl nisujahu
4 dl piima
soola
1.5 dl riivitud juustu
keedetud kartulit
Sulata saidafilee, kurna tekkinud vesi. Lõika kala 1 cm paksusteks viiludeks ning tõsta võitatud ahjuvormi.
Lõika porru pikuti pooleks, loputa ning lõika viiludeks. Kuumuta pannil õlis kergelt läbi.
Määri tomatipasta kalatükkidele, maitsesta soola-pipraga ja laota peale praetud porruviilud.
Kuumuta potis või, sega juurde jahu ning kalla potti piim. Sega ühtlaseks ning keeda paar minutit. Maitsesta soolaga, lisa riivitud juust.
Kalla juustukaste vormi. Küpseta 200kraadise ahju keskosas umbes 30 minutit.
Serveeri keedetud kartulite ja värske salatiga.
Retsept on pärit Pirkka-lehest (Alaskan kalavuoka). Pildi tegi Nami-Nami kasutaja Vernanda.
kui alguses olime kõik üsna skeptilised, siis lõpuks sai vorm tilgatumaks!
Alaska kalavorm