Alaska kalavorm

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

400 g külmutatud saidafileed või muud valget kala

200 g porrut

1 sl õli

2 sl kontsentreeritud tomatipastat

0.5 tl soola

musta pipart

Juustukaste:

3 sl margariini

3 sl nisujahu

4 dl piima

soola

1.5 dl riivitud juustu

Serveerimiseks:

keedetud kartulit

Valmistamine

Sulata saidafilee, kurna tekkinud vesi. Lõika kala 1 cm paksusteks viiludeks ning tõsta võitatud ahjuvormi.

Lõika porru pikuti pooleks, loputa ning lõika viiludeks. Kuumuta pannil õlis kergelt läbi.

Määri tomatipasta kalatükkidele, maitsesta soola-pipraga ja laota peale praetud porruviilud.

Kuumuta potis või, sega juurde jahu ning kalla potti piim. Sega ühtlaseks ning keeda paar minutit. Maitsesta soolaga, lisa riivitud juust.

Kalla juustukaste vormi. Küpseta 200kraadise ahju keskosas umbes 30 minutit.

Serveeri keedetud kartulite ja värske salatiga.

Loe veel:

Retsept on pärit Pirkka-lehest (Alaskan kalavuoka). Pildi tegi Nami-Nami kasutaja Vernanda.

LISA KOMMENTAAR

Vernanda
postitatud 10.04.2020 18:15

kui alguses olime kõik üsna skeptilised, siis lõpuks sai vorm tilgatumaks!