Pahupidi rabarbrikook kardemoniga

Väga mõnus - pehme, aromaatne, maitsev. Pahupidi rabarbrikook on maitsev veidi jahtunult koos vahukoore, vaniljekastme või -jäätisega.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Vormi:

25 g võid

1 dl fariinsuhkrut

300 g tükeldatud rabarbrit

Tainas:

100 g võid

1.5 dl suhkrut

2.5 dl nisujahu

1 tl küpsetuspulbrit

1 tl vanillisuhkrut

2 muna

0.5 tl jahvatatud kardemoni

Valmistamine

Määri 22 cm läbimõõduga koogivormi servad kergelt margariiniga. Määri ülejäänud margariin vormi põhja, puista peale fariinsuhkur ning kata rabarbritükkidega.

Vahusta või suhkruga, lisa ükshaaval vahustades toasoojad munad.

Sega jahu, küpsetuspulber, vanillsuhkur ja kardemon omavahel, sega munavahu hulka (sega nii vähe, kui võimalik). Kalla tainas rabarbritükkidele.

Küpseta 175kraadise ahju allosas 30-35 minutit (kontrolli koogi küpsust puutikuga).

Kummuta veidi jahtunud kook koogialusele.

Retsept on mugandatud Pirkka-lehest (20/2008, raparperikeikaustorttu).

LISA KOMMENTAAR

Aniitram
postitatud 23.05.2011 11:31

Ülimalt hea kook! Tavaliselt kahekordistan kogused ja teen väiksema ahjuplaaditäie (no ikka veidi kõrgemate servadega plaat peab olema). Mulle maitseb pigem soojalt, siis on rohkem kardemoni aroomi tunda!

Hexy
postitatud 30.05.2012 22:56

Mina asendasin osa jahust täistera jahuga, päris hea oli.