Grillitud ahvenad kirsstomatitega

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

600 g fileeritud ahvenat

head oliiviõli

1 l kirsstomateid

50 g (sulatatud) võid

hakitud värsket tilli

Maldoni meresoola

purustatud valget pipart

Valmistamine

Eemalda ahvenafileelt luud. Pintselda kalafileed oliiviõliga, maitsesta kergelt soola-pipraga.

Tee tomatitele terava noaga kerge sisselõige. Aseta kirsstomatid ahjuvormi, nirista peale sulavõid. Küpseta 200kraadises ahjus umbes 15 minutit. Maitsesta soola ja pipraga.

Küpseta ahvenaid (grill)pannil kergelt läbi ning serveeri soojade tomatitega.

Peale kalla tomatite küpsetamisel tekkinud võikastmega.
Kaunistuseks tillioks.

Retsept on Ruokala.tv lehelt (Grillatut ahvenet ja minitomaatteja, autoriks Antti Vahtera)

LISA KOMMENTAAR