Karulauguvõi

Karulauk annab ürdivõile mõnusa küüslaugumaitse. Määri niisama leivale või sügavkülmuta ja lõika viilakaid grillitud lihale või kalale.

Kogus
75 g
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

100 g toasooja võid

10 karulaugulehte

0.5 sidruni riivitud koor

noaotsatäis soola

Valmistamine

Haki pestud ja kuivatatud karulaugulehed hästi peeneks. Hõõru toasooja või ja riivitud sidrunikoorega ühtlaseks, maitsesta soolaga. 

Kui eelistad ühtlase tekstuuriga maitsevõid, siis töötle toasoe või ja karulaugulehed ühtlaselt roheliseks massiks, siis maitsesta sidrunikoore ja soolaga.

Säilita jahedas.

Loe veel:

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Eiliki
postitatud 13.05.2009 09:23

Õhtusöögiks praadisin võis noorveisefilee ja selle peale valmistasin karulauguvõi. Karulauguvõi viiluke sulas kuuma filee peal kenasti ära ja andis lihale vürtsikust.

akaatsia
postitatud 21.05.2010 10:48

küsimus- kui pikalt sügavkülmas võib säilitada

Ilse
postitatud 13.04.2016 16:54

Maitsev kraam !

Elina Allas
postitatud 16.04.2016 03:20

Sidrunit ma kindlasti sisse panna ei soovita - järele proovitud. Karulaugulehti kulub ka kindlasti rohkem kui 10 lehte. :)

Ele
posted on 04.05.2016 21:29

Mina jälle soovitan tungivalt sidrunikoort panna- järele proovitud, super! Ja lehti panin mina ka rohkem. Mina lisan veel törts õli.