Vürtsikas kalahautis

Serveeri vürtsikat kalahautist krõbeda leiva või saiaga - siis saad kätte ka maitsva kastme. Samuti sobiks lisandiks keedetud riis või kuskuss.

Kogus
kolmele kuni neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
20 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 sl oliiviõli

2 purustatud küüslauguküünt

1 tl jahvatatud vürtsköömneid

0.5 tl paprikapulbrit

200-400 g konservitud purustatud tomateid

1 tükeldatud punane paprika

500 g valge kala fileed tükkidena - nt

angersäga või kiltturska e. pikšat

värsket hakitud koriandrit

sidrunisektoreid

Valmistamine

Kuumuta laias kõrge äärega pannis õli. Lisa küüslauk, vürtsköömned ja paprika ning kuumuta 1 minut. Lisa tomatid. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust. 

Lisa paprikatükid ja hauta 5 minutit.

Lõika kalafilee tükkideks, maitsesta soolaga. Lisa hautisele ning hauta 5 minutit.

Serveeri koriandri ning sidrunisektoriga.

Retsept on mugandatud BBC Good Food'i 2007. a. mainumbrist (Spicy fish stew). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Joogisoovitus

Jacob’s Creek Cool Harvest Sauvignon Blanc

Cool Harvest sari on Jacob’s Creek veinide uus projekt, kus iseloomulik on veinimeistri eesmärk teha värskeid ja kergeid veine. Neile veinidele valitakse viinamarjad jahedatelt kasvualadelt. Korje toimub öösel enne päikesetõusu, et tagada marjade maksimaalne värskus ja delikaatne puuviljane karakter.

Värvus: kahvatukollane roheka tooniga

Aroom: elegantne tasakaal tsitruste, eksootiliste viljade, mineraalsuse vahel

Maitse: värske, tunda pirni, rohelist õuna, tikreid

Serveerida jahutatult: 8 – 10˚C

Tootja: Jacob's Creek
Maaletooja: Pernod Ricard Estonia

Ilse
postitatud 29.08.2015 16:30

Mulle väga maitses. Kasutasin angersäga fileed, sobis suurepäraselt. Meenutab shakshukat ja see on üks minu suvistest lemmikutset :)

mmm
postitatud 03.11.2015 20:15

Kaste oli väga hea, kuid olin oma kalavalikus nii pettunud, et see rikkus terve roa ära. Muidu tegin koos tatraga ja see tundubki natuke parem variant riisiga võrreldes olevat. <p>Keegi võiks valge kala võhikule öelda, et pangaasius pole suurem asi, jäi selline vesine ja tatine. Kahjuks ei teadnud seda varem.</p> Kurb kohe :(

Kersti Kersti
postitatud 11.03.2021 21:01

Kalapäev. Õigemini õhtu. Täna siis väga kiirelt ja väga maitsvalt. :)