1 sl oliiviõli
2 purustatud küüslauguküünt
1 tl jahvatatud vürtsköömneid
0.5 tl paprikapulbrit
200-400 g konservitud purustatud tomateid
1 tükeldatud punane paprika
500 g valge kala fileed tükkidena - nt
angersäga või kiltturska e. pikšat
värsket hakitud koriandrit
Kuumuta laias kõrge äärega pannis õli. Lisa küüslauk, vürtsköömned ja paprika ning kuumuta 1 minut. Lisa tomatid. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust.
Lisa paprikatükid ja hauta 5 minutit.
Lõika kalafilee tükkideks, maitsesta soolaga. Lisa hautisele ning hauta 5 minutit.
Serveeri koriandri ning sidrunisektoriga.
Retsept on mugandatud BBC Good Food'i 2007. a. mainumbrist (Spicy fish stew). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Cool Harvest sari on Jacob’s Creek veinide uus projekt, kus iseloomulik on veinimeistri eesmärk teha värskeid ja kergeid veine. Neile veinidele valitakse viinamarjad jahedatelt kasvualadelt. Korje toimub öösel enne päikesetõusu, et tagada marjade maksimaalne värskus ja delikaatne puuviljane karakter.
Värvus: kahvatukollane roheka tooniga
Aroom: elegantne tasakaal tsitruste, eksootiliste viljade, mineraalsuse vahel
Maitse: värske, tunda pirni, rohelist õuna, tikreid
Serveerida jahutatult: 8 – 10˚C
Tootja: Jacob's CreekMulle väga maitses. Kasutasin angersäga fileed, sobis suurepäraselt. Meenutab shakshukat ja see on üks minu suvistest lemmikutset :)
Kaste oli väga hea, kuid olin oma kalavalikus nii pettunud, et see rikkus terve roa ära. Muidu tegin koos tatraga ja see tundubki natuke parem variant riisiga võrreldes olevat. <p>Keegi võiks valge kala võhikule öelda, et pangaasius pole suurem asi, jäi selline vesine ja tatine. Kahjuks ei teadnud seda varem.</p> Kurb kohe :(
Kalapäev. Õigemini õhtu. Täna siis väga kiirelt ja väga maitsvalt. :)
Vürtsikas kalahautis
Serveeri vürtsikat kalahautist krõbeda leiva või saiaga - siis saad kätte ka maitsva kastme. Samuti sobiks lisandiks keedetud riis või kuskuss.