Vürtsikas kalahautis

Serveeri vürtsikat kalahautist krõbeda leiva või saiaga - siis saad kätte ka maitsva kastme. Samuti sobiks lisandiks keedetud riis või kuskuss.

Kogus
kolmele kuni neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
20 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 sl oliiviõli

2 purustatud küüslauguküünt

1 tl jahvatatud vürtsköömneid

0.5 tl paprikapulbrit

200-400 g konservitud purustatud tomateid

1 tükeldatud punane paprika

500 g valge kala fileed tükkidena - nt

angersäga või kiltturska e. pikšat

värsket hakitud koriandrit

sidrunisektoreid

Valmistamine

Kuumuta laias kõrge äärega pannis õli. Lisa küüslauk, vürtsköömned ja paprika ning kuumuta 1 minut. Lisa tomatid. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust. 

Lisa paprikatükid ja hauta 5 minutit.

Lõika kalafilee tükkideks, maitsesta soolaga. Lisa hautisele ning hauta 5 minutit.

Serveeri koriandri ning sidrunisektoriga.

Retsept on mugandatud BBC Good Food'i 2007. a. mainumbrist (Spicy fish stew). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 29.08.2015 16:30

Mulle väga maitses. Kasutasin angersäga fileed, sobis suurepäraselt. Meenutab shakshukat ja see on üks minu suvistest lemmikutset :)

mmm
postitatud 03.11.2015 20:15

Kaste oli väga hea, kuid olin oma kalavalikus nii pettunud, et see rikkus terve roa ära. Muidu tegin koos tatraga ja see tundubki natuke parem variant riisiga võrreldes olevat. <p>Keegi võiks valge kala võhikule öelda, et pangaasius pole suurem asi, jäi selline vesine ja tatine. Kahjuks ei teadnud seda varem.</p> Kurb kohe :(

Kersti Kersti
postitatud 11.03.2021 21:01

Kalapäev. Õigemini õhtu. Täna siis väga kiirelt ja väga maitsvalt. :)