1 sl oliiviõli
2 purustatud küüslauguküünt
1 tükeldatud punane paprika
1 tl jahvatatud vürtsköömneid
0.5 tl paprikapulbrit
400 g konservitud purustatud tomateid
500 g valge kala fileed tükkidena - nt
angersäga või turska või kiltturska e. pikšat
värsket hakitud koriandrit
Kuumuta laias kõrge äärega pannis õli. Lisa küüslauk ja tükeldatud paprika, vürtsköömned ja paprikapulber ning kuumuta 1 minut. Lisa tomatid. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust. Võimaluse korral lase 10-15 minutit tasasel tulel podiseda.
Lõika kalafilee tükkideks, maitsesta soolaga. Lisa hautisele ning hauta 5 minutit.
Serveeri koriandri ning sidrunisektoriga.
Retsept on mugandatud BBC Good Food'i 2007. a. mainumbrist (Spicy fish stew). Pildid tegid Juta Kübarsepp ja Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Mulle väga maitses. Kasutasin angersäga fileed, sobis suurepäraselt. Meenutab shakshukat ja see on üks minu suvistest lemmikutset :)
Kaste oli väga hea, kuid olin oma kalavalikus nii pettunud, et see rikkus terve roa ära. Muidu tegin koos tatraga ja see tundubki natuke parem variant riisiga võrreldes olevat. <p>Keegi võiks valge kala võhikule öelda, et pangaasius pole suurem asi, jäi selline vesine ja tatine. Kahjuks ei teadnud seda varem.</p> Kurb kohe :(
Minul on ka selline halb kogemus selle pagasiusega. Väga täpne kirjeldus - vesine ja tatine, lisaks maitsetu. Mida sellest kalast küll teha annab, ei kujuta ettegi.
Kalapäev. Õigemini õhtu. Täna siis väga kiirelt ja väga maitsvalt. :)
Vürtsidega kalahautis
Serveeri soojade vürtsidega kalahautist krõbeda leiva või saiaga - siis saad kätte ka maitsva kastme. Samuti sobiks lisandiks keedetud riis või kuskuss.
Muide, see kalaroog on maitsev ka külmalt - siis on see nagu eriti peen “Kala tomatis” konserv.