Ürtidega küüslaugumajonees

Ürtidega küüslaugumajonees e. aioli sobib aedviljakangide dippimiseks, samuti lisandiks grillitud kala juurde.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
20 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

4 tk munakollast

1 sl valget veiniäädikat

0.5 tl sinepipulbrit

2 sl vett

6 tk küünt küüslauku (koori ja haki peenelt)

meresoola

purustatud musta pipart

5 dl külmpressitud oliiviõli

kimp värsket murulauku (haki peenelt)

kimp värsket tilli (haki peenelt)

Valmistamine

Sega munakollased, äädikas, sinepipulber ja vesi mikseriga kokku või klopi käsitsi ühtlaseks.
Lisa purustatud küüslauk, sool ja pipar ning sega uuesti.
Lisa vähehaaval peene nirena juurde oliiviõli, segu pidevalt mikserdades, et saaksid majoneesi paksusega emulsiooni. Kui segu on liiga paks, siis lisa veidi vett.
Sega juurde hakitud ürdid.

Säilib kuni kolm päeva külmkapis.

"Aioli with Herbs" retsept on algselt Joanne Harrise & Fran Warde raamatust "The French Kitchen: A Cookbook" (London, Doubleday, 2002)
LISA KOMMENTAAR