175 g tumedat šokolaadi
175 g võid
0.5 dl hästi kanget (espresso) kohvi
3 muna
2 dl suhkrut
1 dl nisujahu
100 g hakitud sarapuupähkleid
Peale:200 g Daim šokolaadi
Haki tume šokolaad.
Sulata potis või, tõsta tulelt. Lisa hakitud šokolaad ja sega, kuni šokolaad on sulanud. Kalla juurde kohv.
Vahusta munad ja suhkur kohevaks vahuks, lisa šokolaadisegule.
Sega õrnalt juurde jahu ja hakitud pähklid.
Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 25x25 koogivormi. Puista peale hakitud Dajm-kompvekk ja küpseta 175kraadises ahjus 30 minutit.
Serveeri soojalt vaniljejäätisega.
Retsept on ajakirja Oma Maitse 2008. a. veebruarinumbrist, samuti ilmus retsept raamatus 100 kooki 3" (Angeelika Kang, Lia Virkus, Pille Enden). Pildi tegi KOKKAMAS95.
Brownie'd on ameeriklaste leiutis, mis on vallutanud kogu maailma šokohoolikute südamed. Kahjuks või õnneks pole mina šokohoolik. Mul tavalised seisavad šokolaadid sahtlis puutumata kuid või isegi aasta :) Aga see kook on siiski väga maitsev - seest niiske ja pehme, pealt krõbe ja mõnusate Daim šokolaadi tükkidega ning koogi valmistamine on ka hästi lihtne. Maitsev nii soojalt, jahtunult kui ka külmkapikülmana.
Kohvimaitselised brownie-koogid Dajm-kompvekkidega