Odrakruubi-seeneroog

Lihtne, ent meeldiv maitsekooslus. Odrakruupide asemel võib kasutada ka speltanisukruupe.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

100 g sibulat (1 suur hakitud sibul)

2-3 sl õli

300 g leotatud odrakruupe või speltakruupe

150 g soolaseeni

1 l keeva vett

Serveerimiseks:

2-3 sl võid soovi korral

kitsejuustu

Valmistamine

Kui kasutad odrakruupe, siis pane need eelmisel õhtul vette likku. Speltakruupidele piisab ka paarist tunnist. 

Kuumuta paksupõhjalises potis õli, lisa hakitud sibul ja hauta tasel tulel 5-7 minutit, kuni sibul hakkab pehmenema.

Lisa loputatud kruubid ja kuumuta läbi. Lisa hakitud soolaseened (väga soolaseid seeni võiks eelnevalt leotada).

Kalla peale keev vesi ning hauta tasasel tulel kaane all umbes 30 minutit, kuni kruubid on pehmed. Sega aeg-ajalt. Maitsesta.

Enne serveerimist sega juurde veidike võid. Serveerimisel lisa viilutatud kitsejuustu.

Nipid ja soovitused:

  • Rooga saab kergesti pliidi peal üles soojendada - selleks lisa potti veidi võid ja pool klaasitäit vett ning kuumuta läbi.

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

Pille @ Nami-nami
postitatud 27.08.2009 21:37

Tegin taas, aga väikeste mugandustega: kasutasin speltanisu kruupe, lisasin veidi varssellerit ja kitsejuustu asemel lisasin toorjuustu.

Kristel
postitatud 20.01.2020 20:20

Tegin shampinjonide ja lapimaa juustuga. Vette läks 1 puljongikuubik ja vesi auras vaikselt järjest ära, et lõpus midagi kurnama ei pea. Sool ja või on hea maitse võtmesõnad. Tilli panin ka - neutraalne maitse.