Jõhvikapüree kohupiimakreemiga

Apelsin ja jõhvikad sobivad imekenasti kokku - siin on need ühendatud lihtsas magustoidus. Kui soovid serveerida desserti lastele, siis asenda apelsiniliköör mahlaga.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Jõhvikapüree:

300 g jõhvikaid

150 g suhkrut

3 sl mandariini- või apelsinilikööri

Kohupiimakreem:

100 g kreemjat kohupiima

1 dl 35% rõõska koort

1 sl suhkrut

Kaunistuseks:

jahvatatud kaneeli või apelsini kooreribasid

Valmistamine

Pane jõhvikad ning suhkur potti ning kuumuta tasasel tulel 10-15 minutit, kuni jõhvikad on pehmed ja suhkur lahustunud. Hõõru segu läbi sõela ning jaota magustoidupokaalidesse.

Vahusta rõõsk koor vähese suhkruga, sega juurde kohupiim. Sega kreem ühtlaseks ning tõsta igasse magustoidupokaali veidi kohupiimakreemi.

Puista peale veidi kaneeli või mõned apelsinikooreribad ning serveeri.

Loe veel:

Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 10.12.2025 22:13

Pilt aastast 2010 :)

Pille
postitatud 10.12.2025 22:13

Ja jälle 2010. aastast. Mina kasutasin Blossa mandariinimaitselist glögilikööri: