Amarant e. rebashein on populaarsust võitev "supertoiduaine", mida nüüd on saada ka kohalikes mahekauplustes. Alltoodud retsept on inspireeritud pärsia "Jewelled Rice" nimelisest magus-hapukast riisiroast. Muide - see on Nami-nami retseptikogu 8000. retsept!!
Lõika suuremad kuivatatud puuviljad ja pähklid väiksemateks.
Esmalt keeda rebasheinaseemned vastavalt pakendi juhistele. Enamasti tuleb võtta 1 osa seemnete kohta 2,5 osa vett, panna potti ning keema tõsta. 15-20 minuti pärast on vesi imendunud ja amarant pehmenenud.
Lisa kuumale amarantile väikesteks tükkideks lõigatud või, sega läbi. Sega juurde tükeldatud puuviljad ja pähklid, kuumuta läbi.
Sega juurde granaatõunasiirup ning kuumuta veel minut aega. Tõsta pott tulelt.
Serveerimissoovitus:
Tõsta magustoidupokaalidesse veidi maitsestamata jogurtit, nirista peale granaatõunasiirupit ning kaunista värvikireva amarantiseguga.
Värvikirev amarant
Amarant e. rebashein on populaarsust võitev "supertoiduaine", mida nüüd on saada ka kohalikes mahekauplustes. Alltoodud retsept on inspireeritud pärsia "Jewelled Rice" nimelisest magus-hapukast riisiroast. Muide - see on Nami-nami retseptikogu 8000. retsept!!