4 suure muna valget
150 g peeneteralist suhkrut
1 tl valget veiniäädikat või sidrunimahla
1 tl maisitärklist või kartulitärklist
1 tl vanilliekstrakti
Täidis:2 dl 35% rõõska koort
1 sl tuhksuhkrut
200 g värskeid vaarikaid või muid marju
Serveerimiseks:Pane munavalged kaussi ning vahusta elektrimikseriga kuni tugevad segamisjooned jäävad vahu sisse. Lisa vähehaaval suhkur, vahusta, kuni beseesegu on paks ja läikiv. Sega juurde äädikas, maisitärklis ja vanilje.
Määri beseesegu ühtlase kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 160°C ahjus umbes 20 minutit.
Lase vormis 2-3 minutit jahtuda, siis kummuta puhta küpsetuspaberiga vooderdatud restile. Lase veel 5 minutit jahtuda.
Vahusta rõõsk koor tuhksuhkruga tugevaks vahuks. Määri kreem beseeplaadi keskele (umbes ühe kolmandiku ulatuses), siis kata vaarikate või muude värskete marjadega. Keera külgmised servad täidise peale.
Sõelu peale tuhksuhkrut ja serveeri. (Soovi korral kaunista beseerull pealt vahukoore, marjade ja hakitud šokolaadiga).
Vajadusel hoia serveerimiseni külmkapis.
Pildi tegi Kaare.
Tegin maasikatega. Vahukoorele lisasin topsi Activia maitsestamata jogurtit, sobis väga hästi. Küll need rullid saavad ruttu valmis!
Tegin beseerulli mustsõstra-toorjuustukreemiga. See oli nii hea, raske oli kohe ennast talitseda, et mitte kõik ära süüa :D
Beseerulli tegemine oli muide ülilihtne ja mulle maitses väga-väga. Üleöö seisis ka kenasti, st vabalt võib varem ette teha. Ma ise küll kartsin, et vahukoor vajub sees vesiseks vms, aga ei. Hea ja lihtne.
Tegin vaarikamoosiga. Maitses väga hästi ja ka järgmisel päeval oli vormi säilitanud ja väga maitsev!
Imehea!
Tegin esimest korda siinse beseerulli õpetuse järgi ja olin tulemusest äärmiselt üllatunud. Välja tuli väga kohev ja pehme besee. Varem olen teinud teise retsepti järgi ja siis tuli besee krõbedam. Aga ka nii maitses rull väga hää.
Päris hea!!
Tegin rulli ja kas keegi oskab aidata ja õelda kus eksisin. Nimelt besee läks paberi küljest ära võttes täiesti katki. Üldse oli õhuke kuidagi, pildi peal oleva beseega pole midagi ühist, minu oma tuli hele pruun ja juppe kokkulappides sain ühe õhukese kihi beseed ka. Kus siis on hunnik vahukoort keskel. Kas oleksin pidanud äkki vormis tegema et paksem oleks jäänud? Aga siis oleks vaja ju temperatuuri ja küpsemisaega muuta? Maitse oli muidu hea kuigi besee ja vahukoore kogused pole tasakaalus. P.s. Järgisin koguseid!
To Kati! Tead,mis mune on ju neli ja kogus on väiksem ja küpseb kiiresti läbi ja läheb rabedaks.Minul on sama beseerulli retsept 7 munaga ja on just paras normaalse ahjuplaadi jaoks.Aga rull on kiiresti valmistatav,väga hea,magus ja ilus!!!
hea retsept, lihtne oli teha ja kõik õnnestus kenasti. Tekkis ainult kahtlus, kas pealmine osa oleks pidanud krõbedam olema (nagu Pavloval)? Tegin kahekordse koguse, millest jätkus 10-le väga maiale külalisele :)
Õnnestus hästi. Oli ilusasti rullitav, seega keerasin kokku nagu tavalise rullbiskviidi. Kasutasin külmutatud marju, otse sügavkülmast kuna teadsin, et läheb lähima paari tunni jooksul söömiseks. Ja mahutasin vahele 3 dl rõõska koort. Veidi ajasid marjad mahla välja, aga mitte häirivalt. Sööjaid oli 9, kõik kiitsid :)
Beseerull värskete marjadega
Kui munavalgeid on nt jäätiseteost üle jäänud, siis kasuta neid tavapäraste beseeküpsiste asemel hoopis beseerulli tegemiseks.