Ximena kartulikrõpsutortilja

Pille hea sõbranna ja Nami-Nami illustratsioonide autori Ximena Maieri versioon kuulsa Katalaani koka Ferrán Adrià "tortilla española" mugandusest :)
NB! Vaja läheb oliiviõlis praetud ja vaid soolaga maitsestatud kartulikrõpse! Kartulikrõpsutortilja on maitsev nii soojalt kui külmalt.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
15-20 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

100 g kartulikrõpse

4 muna

1-2 sl röstitud sibulahelbeid

soola

praadimiseks oliiviõli

Valmistamine

Purusta kartulikrõpsud (suru nad paki sees katki, või tambi kausis katki).

Klopi munad kausis katki, maitsesta vähese soolaga. Lisa kartulikrõpsud ja sibulalaastud. Lase umbes 5 minutit seista, kuni kartulikrõpsud pehmenevad.

Kuumuta paksupõhjalisel pannil (läbimõõt 16-20 cm) veidi oliiviõli. Kalla tortiljasegu pannile ning kuumuta mõõdukal tulel, kuni tortilja on kuldne.

Siis pööra tortilja ümber. Selleks võta pannisuurune taldrik, libista tortilja taldrikule. Pööra pann taldriku peale ning kiire liigutusega pööra tortilja pannile tagasi, nii et küpsetatud pool jääb nüüd peale.

Küpseta kuumal tulel, kuni ka teine pool on kuldne.

Libista taldrikule ja serveeri viiludeks lõigatuna.

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina, kolmikseeria Pille. 

LISA KOMMENTAAR

Aurora
postitatud 17.06.2009 14:10

Tortilja maitses mõnus, juurde sõin ühe maheda marineeritud kurgi isiklikest keldrivarudest.

Martiina
postitatud 13.02.2017 19:18

Eeldasin veidi tugevamat kartulimaitset. Aga muidu oli väga hea ja toitev söök eelmise päeva peo jääkidest :D

Pille
postitatud 02.06.2024 16:00

Kasutaja Sonera tegi sellise pildi 2024. aastal: