100 g kartulikrõpse
4 muna
1-2 sl röstitud sibulahelbeid
praadimiseks oliiviõli
Purusta kartulikrõpsud (suru nad paki sees katki, või tambi kausis katki).
Klopi munad kausis katki, maitsesta vähese soolaga. Lisa kartulikrõpsud ja sibulalaastud. Lase umbes 5 minutit seista, kuni kartulikrõpsud pehmenevad.
Kuumuta paksupõhjalisel pannil (läbimõõt 16-20 cm) veidi oliiviõli. Kalla tortiljasegu pannile ning kuumuta mõõdukal tulel, kuni tortilja on kuldne.
Siis pööra tortilja ümber. Selleks võta pannisuurune taldrik, libista tortilja taldrikule. Pööra pann taldriku peale ning kiire liigutusega pööra tortilja pannile tagasi, nii et küpsetatud pool jääb nüüd peale.
Küpseta kuumal tulel, kuni ka teine pool on kuldne.
Libista taldrikule ja serveeri viiludeks lõigatuna.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina, kolmikseeria Pille.
Ximena kartulikrõpsutortilja
Pille hea sõbranna ja Nami-Nami illustratsioonide autori Ximena Maieri versioon kuulsa Katalaani koka Ferrán Adrià "tortilla española" mugandusest :) NB! Vaja läheb oliiviõlis praetud ja vaid soolaga maitsestatud kartulikrõpse! Kartulikrõpsutortilja on maitsev nii soojalt kui külmalt.