400-500 g vasikafileed või seafileed
soola ja musta pipart
2 muna
Praadimiseks: Serveerimiseks:viilutatud sidrunit
hakitud peterselli
Lõika vasikaliha umbes 1 cm tükkideks, siis tambi kahe paksu toidukiletüki vahel lihahaamriga õhemaks, umbes 3-5 mm paksuseks.
Võta kolm supitaldrikut. Sega ühes jahu soola ja peenelt jahvatatud pipraga, teises klopi lahti 2 muna, kolmandasse pane riivsai.
Kasta õhukesed lihalõigud esmalt hoolikalt jahusse (liigne jahu raputa taldrikusse tagasi), siis lahtiklopitud munasse ja viimaks riivsaia sisse.
Kuumuta paksupõhjalisel pannil keskmisel kuumusel umbes 5 mm paksuselt õli või selitatud või. Prae 3-4 paneeritud lihalõiku korraga, pruunistades neid mõlemalt poolt (u 2-3 minutit ühe külje kohta). Lase liigsel rasval köögipaberil nõrguda.
Serveerimisel aseta vaagnale sidrunilõike ning puista üle hakitud peterselliga.
Muide - viini šnitsli juurde kastet ei käi. Samal moel valmistatud, aga kastmega serveeritud šnitsel on juba näiteks jäägrišnitsel :)
Viini šnitsel
Õhukesed paneeritud vasikalihalõigud, mida süüakse sidruni ja petersellikartulitega. Wiener Schnitzel on tuntuim Austria rahvusroog. Viini šnitsleid võib serveerida nii kuumalt kui ka külmalt.
Kuigi klassikaline Viini šnitsel valmib vasikalihast, siis Viini moodi võib šnitsleid valmistada ka sea sise- või välisfileest, ent sel juhul on see Schnitzel Wiener Art ja mitte Wiener Schnitzel.