1 l kvaliteetset kanapuljongit
1 nahata kanafilee
4 hakitud talisibulat
2 hakitud küüslauguküünt
1 sidrunhein (lõika valge osa 2.5 juppideks ja tambi noaseljaga lamedaks)
3 väikest punast tšillikauna (eemalda seemned ja viiluta tšilli)
1 sl nam pla kalakastet
1 tl suhkrut
1 sl värskeltpressitud laimimahla
1 sl hakitud värsket koriandrit
vajadusel soola
Aseta kanafilee ja kanapuljong potti, kuumuta keemiseni ja siis alanda kuumust. Lase tasasel tulel podiseda, kuni kanafilee on küps (umbes 10 minutit). Siis võta kanafilee puljongist välja ja lõika peenikesteks ribadeks. Pane kõrvale.
Lisa puljongile talisibul, küüslauk, sidrunhein, tšillid, laimilehed ja keeda tasasel tulel 10 minutit.
Lisa kalakaste, suhkur ja ribastatud kanafilee ning keeda keskmisel tulel 3-4 minutit.
Lisa laimimahl, vajadusel maitsesta veel soolaga.
Lisa koriandrilehed ning serveeri tulikuumalt.
Retsept on Nigel Slateri raamatust "Real Food" (1998), pildid tegi TSHEBURASHKA.
Tai magushapu kanasupp Tom Yam Gai
Tom yam gai on vürtsikas selge leemega Tai kanasupp.