Grillitud halloumi laimi ja peterselliga

Küproselt pärit halloumi-juust säilitab ka pärast praadimist oma kuju ja 'kriuksu'. Siin serveeritakse praetud halloumit laimi-küüslaugu-petersellimarinaadis. Proovi näiteks Filos Halloumi juustu!

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
10 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

200 g FILOS halloumi juustu

2 sl külmpressitud oliiviõli

1 väike purustatud küüslauguküüs

1 sl peenelt hakitud värsket peterselli

2-3 tl laimi mahla

purustatud musta pipart

Valmistamine

Sega väikeses kausis oliiviõli, purustatud küüslauk, hakitud petersell ja laimimahl, maitsesta pipraga.

Nõruta halloumi-juust ja lõika 5 mm paksusteks viiludeks, seejärel viilud omakorda 1-2 tükiks.

Kuumuta paksupõhjaline prae- või grillpann tugeval kuumusel. Lisa juustuviilud kuivale kuumale pannile ja prae 1-2 minutit mõlemalt poolt, kuni juust on kuumenenud ja pealt paiguti pruunistunud.

Tõsta praetud juustutükid ürdi-küüslaugumarinaadi sisse. Sega, et viilud oleksid marinaadiga kaetud, siis tõsta serveerimisalusele.

Serveeri kohe.

Retseptiidee Nigella Lawsoni raamatust "Nigella Express" (2007), pildi tegi Nami-Nami toimetaja Merilin.

LISA KOMMENTAAR

Merilin
postitatud 29.05.2017 11:32

Krõbeda saiaga väga mõnus snäkk!

Katrin
postitatud 21.06.2017 17:51

Jaanipäeval läheb tegemisse :)