Küproselt pärit halloumi-juust säilitab ka pärast praadimist oma kuju ja 'kriuksu'. Siin serveeritakse praetud halloumit laimi-küüslaugu-petersellimarinaadis. Proovi näiteks Filos Halloumi juustu!
Sega väikeses kausis oliiviõli, purustatud küüslauk, hakitud petersell ja laimimahl, maitsesta pipraga.
Nõruta halloumi-juust ja lõika 5 mm paksusteks viiludeks, seejärel viilud omakorda 1-2 tükiks.
Kuumuta paksupõhjaline prae- või grillpann tugeval kuumusel. Lisa juustuviilud kuivale kuumale pannile ja prae 1-2 minutit mõlemalt poolt, kuni juust on kuumenenud ja pealt paiguti pruunistunud.
Tõsta praetud juustutükid ürdi-küüslaugumarinaadi sisse. Sega, et viilud oleksid marinaadiga kaetud, siis tõsta serveerimisalusele.
Serveeri kohe.
Retseptiidee Nigella Lawsoni raamatust "Nigella Express" (2007), pildi tegi Nami-Nami toimetaja Merilin.
Grillitud halloumi laimi ja peterselliga
Küproselt pärit halloumi-juust säilitab ka pärast praadimist oma kuju ja 'kriuksu'. Siin serveeritakse praetud halloumit laimi-küüslaugu-petersellimarinaadis. Proovi näiteks Filos Halloumi juustu!