Porgandipirukas

Pärmi-lehttainapõhjal on klassikaline porgandipirukatäidis, mis sisaldab lisaks porgandile ka riisi ja keedetud muna.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

Pärmi-lehttainas:

3 dl piima

1 tl soola

50 g presspärmi

1 tl suhkrut

450 g nisujahu

75 g võid

Täidis:

6 keedetud porgandit

1 tl sulatatud võid

3 dl keedetud riisi

2 keedetud muna

0.5 tl soola

0.5 tl musta pipart

Määrimiseks:

muna

Valmistamine

Valmista tainas: soojenda piim ja pane kaussi. Sega pärm suhkruga vedelaks ja lisa soojale piimale. Lisa juurde pool jahust. Sega vedel tainas ja lase 1 tund soojas kerkida.

Lisa sool ja ülejäänud jahu. Rulli tainas laual õhukeseks ja kata võitükikestega. Keera kokku ja rulli uuesti õhukeseks paar korda.

Aseta tainas küpsetusplaadile.

Valmista täidis. Suru porgandid ja munad kahvliga katki. Lisa keedetud riis, sulatatud või ja maitseained. Sega ained omavahel ja aseta ühtlaselt tainale.

Määri pirukas pealt munaga ja küpseta 30 minutit 175-kraadises ahjus.

Retsept on kakskeelsest kokaraamatust "Eesti Kokaraamat/Estonian Cookbook" (USA, 1976). Täpselt sama retsept on ka Silvia Kalviku raamatus "Pühade- ja tavanditoidud". Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Tiramiiiisu
postitatud 13.07.2010 18:46

Väga maitsev ja igati hea pirukas.

Pagar
postitatud 13.10.2016 13:55

Pagari esimene soovitus. Ära sega pärmi ei rasva, suhkru ega söögisoolaga. See rakendab kerkimist

Ilse
postitatud 18.03.2024 14:27

Tõesti hea pirukas.