Valmista tainas: soojenda piim ja pane kaussi. Sega pärm suhkruga vedelaks ja lisa soojale piimale. Lisa juurde pool jahust. Sega vedel tainas ja lase 1 tund soojas kerkida.
Lisa sool ja ülejäänud jahu. Rulli tainas laual õhukeseks ja kata võitükikestega. Keera kokku ja rulli uuesti õhukeseks paar korda.
Aseta tainas küpsetusplaadile.
Valmista täidis. Suru porgandid ja munad kahvliga katki. Lisa keedetud riis, sulatatud või ja maitseained. Sega ained omavahel ja aseta ühtlaselt tainale.
Määri pirukas pealt munaga ja küpseta 30 minutit 175-kraadises ahjus.
Retsept on kakskeelsest kokaraamatust "Eesti Kokaraamat/Estonian Cookbook" (USA, 1976). Täpselt sama retsept on ka Silvia Kalviku raamatus "Pühade- ja tavanditoidud". Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Porgandipirukas
Pärmi-lehttainapõhjal on klassikaline porgandipirukatäidis, mis sisaldab lisaks porgandile ka riisi ja keedetud muna.