Peedisupp fetajuustuga

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

500-600 g riivitud toorest peeti

500 g küpseid tomateid

1 küüslauguküüs

1 sibul

2 sl oliiviõli või päevalilleõli

5 dl head tugevamaitselist puljongit

soola ja musta pipart

125 g ehtsat fetajuustu

Valmistamine

Lõika tomatid pooleks. Laota ahjuvormi, lisa hakitud küüslauk ning nirista peale pool oliiviõlist. Küpseta 200kraadises ahjus umbes 25-30 minutit, kuni tomatid on pehmed. Suru läbi sõela.

Kuumuta ülejäänud oliiviõli potis, lisa sibul ning prae tasasel tulel 7-10 minutit, kuni sibul on pehme.

Lisa riivitud peet ja puljong* ja kuumuta keemiseni.

Maitsesta soola-pipraga ning hauta umbes 10 minutit, kuni peet on pehme.

Lisa tomatipüree, siis pane supp kannmikserisse ja püreesta ühtlaseks. Vajadusel maitsesta uuesti.

Kui soovid kuuma suppi, siis kuumuta tasakesi potis läbi, aga ära keeda. Jaota kuumutatud supitaldrikutesse ning puista peale veidi murendatud fetajuustu. Serveeri krõbeda leivaga.

Kui soovid külma suppi, siis jahuta supp külmkapis, siis pane kuude supitaldrikusse. Murenda peale veidi fetajuustu ning kaunista riivitud toore peediga.

Nipid ja soovitused:

  • Kõige paremini sobib Hugh Fearnley-Whittingstalli arvates veisepuljong, aga kana- või aedviljapuljong ajavad ka asja ära.

Retsept on pärit BBC Food veebilehelt (Hugh Fearnley-Whittingstall, Beetroot soup with feta).

LISA KOMMENTAAR

Nipitiri
postitatud 11.09.2008 12:43

Minu konkurentsitu lemmikretsept peedist on peedipüreesupp fetaga - eriti hea eestimaise mahepeediga!

Nipitiri
postitatud 28.07.2009 21:27

Kasutasin puljongikuubikuid ja tuli natuke soolane, ka oli tunne et noortel peetidel, mida kasutasin, pole nii palju maitset, kui täiskasvanutel.