500-600 g riivitud toorest peeti
500 g küpseid tomateid
1 sibul
2 sl oliiviõli või päevalilleõli
5 dl head tugevamaitselist puljongit
soola ja musta pipart
125 g ehtsat fetajuustu
Lõika tomatid pooleks. Laota ahjuvormi, lisa hakitud küüslauk ning nirista peale pool oliiviõlist. Küpseta 200kraadises ahjus umbes 25-30 minutit, kuni tomatid on pehmed. Suru läbi sõela.
Kuumuta ülejäänud oliiviõli potis, lisa sibul ning prae tasasel tulel 7-10 minutit, kuni sibul on pehme.
Lisa riivitud peet ja puljong* ja kuumuta keemiseni.
Maitsesta soola-pipraga ning hauta umbes 10 minutit, kuni peet on pehme.
Lisa tomatipüree, siis pane supp kannmikserisse ja püreesta ühtlaseks. Vajadusel maitsesta uuesti.
Kui soovid kuuma suppi, siis kuumuta tasakesi potis läbi, aga ära keeda. Jaota kuumutatud supitaldrikutesse ning puista peale veidi murendatud fetajuustu. Serveeri krõbeda leivaga.
Kui soovid külma suppi, siis jahuta supp külmkapis, siis pane kuude supitaldrikusse. Murenda peale veidi fetajuustu ning kaunista riivitud toore peediga.
Retsept on pärit BBC Food veebilehelt (Hugh Fearnley-Whittingstall, Beetroot soup with feta).
Peedisupp fetajuustuga