60 g võid
1 dl suhkrut
1 tk muna
2 dl nisujahu
0.5 tl soola
1.5 tl küpsetuspulbrit
0.25 tl kaneeli
0.7 dl piima
Täidis:4 dl mustikaid
sidrunit (1 sl mahla)
Sõmer kate:0.5 dl suhkrut
1 dl nisujahu
0.25 tl kaneeli
50 g võid
kuigi nime poolest vorm, on tegemist väga hea lihtsa koogiga, mis argiõhtul suhteliselt kiiresti valmis saab ja hästi maitseb. meie peres on seda kooki tehtud pidevalt juba vähemalt 15 aastat, kusjuures mustikate asemel kasutame ükskõik milliseid puuvilju või marju, mis parajasti käepärast on.
Pirukas ei tahtnud kuidagi ahjus pruuniks minna. Küpsetasin teda ligi 55 minutit ja ikka ei olnud pealt kuldpruun. Lõpuks siin panin selle paariks minutiks ahju ülemisse ossa grillima. Uurisin internetis teisi Bluberry buckle retespte. Ma arvan, et sõmeras kattes pole piisavalt suhkrut. Teistes retesptides on suhkrut rohkem kui jahu. Selles retseptis on suhkrut poole vähem kui jahu. Soovitaksin jahu panna 1.5 dl.
Unustasin lisada, et küpsetasin koogi 23cm x 23cm vormis ja see sobis suurepäraselt. Kook tuli väga maitsev. Kindlasti läheb kordamisele.
Minu 31. juuli kommentaaris on viga sees. Tahtsin kirjutada, et suhkrut tuleks panna 1.5 dl. Jahu võib panna 1 dl nagu retsept ette näeb.
Kanada mustikavorm
'Blueberry buckle' mustikavorm on pärit Kanadast.