Kanada mustikavorm

'Blueberry buckle' mustikavorm on pärit Kanadast.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Tainas:

60 g võid

1 dl suhkrut

1 tk muna

2 dl nisujahu

0.5 tl soola

1.5 tl küpsetuspulbrit

0.25 tl kaneeli

0.7 dl piima

Täidis:

4 dl mustikaid

sidrunit (1 sl mahla)

Sõmer kate:

0.5 dl suhkrut

1 dl nisujahu

0.25 tl kaneeli

50 g võid

Valmistamine

Vahusta või, munad ja suhkur, sõelu juurde jahu ja maitseained. Lisa piim, sega ühtlaseks ning suru saadud tainas võiga määritud äärisega pannile.
Piserda mustikaid sidrunimahlaga ja jaota tainale.
Sega katteained sõmeraks ning puista marjadele.
Küpseta 180kraadises ahjus 30-35 minutit, kuni pirukas on pealt helepruun.
Serveeri kuumalt või jahtunult.

Retsept on pärit Salme Masso raamatust "Rahvaste toite" (teksti muudetud). Pildi tegi KOOGI KATA.
LISA KOMMENTAAR

an
postitatud 06.03.2009 12:45

kuigi nime poolest vorm, on tegemist väga hea lihtsa koogiga, mis argiõhtul suhteliselt kiiresti valmis saab ja hästi maitseb. meie peres on seda kooki tehtud pidevalt juba vähemalt 15 aastat, kusjuures mustikate asemel kasutame ükskõik milliseid puuvilju või marju, mis parajasti käepärast on.

Koogi Kata
postitatud 31.07.2010 13:27

Pirukas ei tahtnud kuidagi ahjus pruuniks minna. Küpsetasin teda ligi 55 minutit ja ikka ei olnud pealt kuldpruun. Lõpuks siin panin selle paariks minutiks ahju ülemisse ossa grillima. Uurisin internetis teisi Bluberry buckle retespte. Ma arvan, et sõmeras kattes pole piisavalt suhkrut. Teistes retesptides on suhkrut rohkem kui jahu. Selles retseptis on suhkrut poole vähem kui jahu. Soovitaksin jahu panna 1.5 dl.

Koogi Kata
postitatud 01.08.2010 17:00

Unustasin lisada, et küpsetasin koogi 23cm x 23cm vormis ja see sobis suurepäraselt. Kook tuli väga maitsev. Kindlasti läheb kordamisele.

Koogi Kata
postitatud 02.08.2010 17:29

Minu 31. juuli kommentaaris on viga sees. Tahtsin kirjutada, et suhkrut tuleks panna 1.5 dl. Jahu võib panna 1 dl nagu retsept ette näeb.