Lihtne ja hõrk kapsapirukas

Absoluutselt kõige lihtsam ja maitsvam kapsapirukas minu retseptivaramus. Antud kogusest saab suure ahjuplaaditäie pirukat. Ja kui pirukas on kenasti läbi küpsenud, siis saab selle väikesteks ruutudeks lõigata, mis suupistelauale sobivad.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Tainas:

300 g nisujahu

1 tl soola

6 sl vett

150 g võid VÕI

500 g valmis muretainast

Täidis:

1 kg valget peakapsast

3 sl võid

0.5 tl soola

3 muna

2 dl vahukoort või kohvikoort

4 sl riivitud juustu

Valmistamine

Valmista tainas. Selleks haki ained omavahel ja sõtku kiirelt ühtlaseks. Rulli tainas õhukeseks ja vooderda sellega pirukavorm. Küpseta pirukapõhja 175kraadises ahjus 10-15 minutit.

Valmista täidis. Haki kapsas ja hauta aeglaselt võis pehmeks. Jahuta.

Klopi munad, koor ja sool segamini ning segada jahtunud kapsa hulka. Vala täidis poolküpsetatud pirukapõhjale, puista peale riivitud juust. 

Küpsetada 200kraadises ahjus 25-30 minutit, kuni pirukas on pealt kuldne.

LISA KOMMENTAAR

kaja kass
postitatud 16.07.2009 09:42

Väga maitsev pirukas tuli! Puhtalt harjumusest lisasin kapsale veidi muskaati ja pipart. Kindlasti küpsetan selle retsepti järgi veel ja soovitan teistelegi.

Vandiste
postitatud 20.09.2009 20:59

Kuna kapsa-hakklihahautisest jäi pisut järele, siis tegin täna hommikul Pille kapsapirukat. Päris originaalretseptist siis kõrvalekalle hakkliha näol, aga see andis mõnusa meki juurde. Väga kasulik pirukas, sain eelmise päeva jäägid ära kasutada :P

Hexy
postitatud 12.12.2012 12:21

Mulle oleks meeldinud peekoni tükikestega variant vist rohkem

kardemon
postitatud 06.01.2013 13:42

küpsetasingi eesmärgiga lõigata pisikesteks tükkideks suupistelauale. Mulle meeldis väga.

Elsa
postitatud 17.07.2016 20:49

Mõnus lihtne tegemine ja tulemus väga hea. Sai poole kogusega väikesele ahjuplaadile tehtud ning tulemus oli mõnusalt õhukese põhjaga. Järgmisel korral teeks täidist rohkem peale :)

Pille
postitatud 08.10.2017 21:07

Nagu ma sissejuhatuses ütlen, siis on see üks minu lemmikumaid kapsapirukaid. Ma lõikan selle alati just sellisteks väikesteks ruutudeks, väga mõnus suupistepirukas!

Maris
postitatud 11.12.2017 23:02

Minul kohe Peab nii kapsa- kui porgandipiruks täidises natukene võis klaasjaks kuumutatud sibulatükikesi olema! Väga hää pirukas tõesti, aitäh nii käepärase retsepti eest!

Redone
postitatud 21.09.2019 16:22

Tõepoolest mõnus pirukas.

Helle
postitatud 07.11.2019 16:57

Väga hea pirukas tuli. Teen ka edaspidi.