Röstitud peedid palsamiäädika ja küüslauguga

Sel moel valmistatud peedid sobivad hästi valge kala kõrvale, veise-carpaccio lisandiks või eelroa (antipasti) taldrikule. Idee on Jamie Oliverilt.
Kui vähegi võimalik, siis kasuta erivärvilisi peete :)

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

500 g peeti

10 küüslauguküünt

peotäis värsket majoraani või punet

soola ja musta pipart

5 sl palsamiäädikat

5 sl külmpressitud oliiviõli

Valmistamine

Kuumuta ahi 200 C kraadini.

Vooderda ahjupann fooliumiga (kui foolium on õhuke, siis võta seda kahekordselt).

Pese peedid hoolega puhtaks. Soovitav on kasutada golfipallisuuruseid väikeseid peete, aga kui neid ei ole, siis lõika suured peedid väiksemateks tükkideks.

Aseta peedid fooliumi keskele, lisa küüslauk ja majoraan, maitsesta julgelt soola ja värskelt jahvatatud pipraga. Nirista peale oliiviõli ja palsamiäädikas.

Keera fooliumiservad keskele kokku, nii et saad kinnise paki.

Küpseta 200kraadises ahjus umbes tund aega, kuni peedid on pehmed.

Serveeri soojalt või külmalt.

Loe veel:

Foto: Nami-Nami toimetaja Kaare Sova, stilistika: Nami-Nami toimetaja Martiina Anni.

LISA KOMMENTAAR

Mariake
postitatud 19.05.2008 07:32

Mul oli kaks suurt peeti (kokku 700 g), lõikasin need väiksemateks paladeks. Panin küpsetuskotti (retsept näeb ette küll fooliumi, aga seda mul kahjuks kodus polnud), peale valasin oliivõli, palsamiäädikat; veel soola, pipart, punet ja küüslauguküüsi ja siis kõik ahju tunniks. Valmis peetide maitse oli väga mõnus, hapukas ja üllatavalt mitte-peedine nagu mees kommenteeris mõnusad süüa nii soojalt kui külmalt. Soovitan!

Nipitiri
postitatud 11.09.2008 12:45

See on ka minu üks lemmikuid raamatu ostmisest saati.

Kirsike
postitatud 01.11.2009 18:20

Väga mõnusa maitsega röstitud peedid!

Hexy
postitatud 27.11.2013 11:45

Mmmmm....kui hea

Kaare
postitatud 18.09.2019 08:49

Väga head peedid!