500 g peeti
peotäis värsket majoraani või punet
soola ja musta pipart
5 sl palsamiäädikat
5 sl külmpressitud oliiviõli
Kuumuta ahi 200 C kraadini.
Vooderda ahjupann fooliumiga (kui foolium on õhuke, siis võta seda kahekordselt).
Pese peedid hoolega puhtaks. Soovitav on kasutada golfipallisuuruseid väikeseid peete, aga kui neid ei ole, siis lõika suured peedid väiksemateks tükkideks.
Aseta peedid fooliumi keskele, lisa küüslauk ja majoraan, maitsesta julgelt soola ja värskelt jahvatatud pipraga. Nirista peale oliiviõli ja palsamiäädikas.
Keera fooliumiservad keskele kokku, nii et saad kinnise paki.
Küpseta 200kraadises ahjus umbes tund aega, kuni peedid on pehmed.
Serveeri soojalt või külmalt.
Foto: Nami-Nami toimetaja Kaare Sova, stilistika: Nami-Nami toimetaja Martiina Anni.
Mul oli kaks suurt peeti (kokku 700 g), lõikasin need väiksemateks paladeks. Panin küpsetuskotti (retsept näeb ette küll fooliumi, aga seda mul kahjuks kodus polnud), peale valasin oliivõli, palsamiäädikat; veel soola, pipart, punet ja küüslauguküüsi ja siis kõik ahju tunniks. Valmis peetide maitse oli väga mõnus, hapukas ja üllatavalt mitte-peedine nagu mees kommenteeris mõnusad süüa nii soojalt kui külmalt. Soovitan!
See on ka minu üks lemmikuid raamatu ostmisest saati.
Väga mõnusa maitsega röstitud peedid!
Mmmmm....kui hea
Väga head peedid!
Röstitud peedid palsamiäädika ja küüslauguga
Sel moel valmistatud peedid sobivad hästi valge kala kõrvale, veise-carpaccio lisandiks või eelroa (antipasti) taldrikule. Idee on Jamie Oliverilt.
Kui vähegi võimalik, siis kasuta erivärvilisi peete :)